ATP
Τσιτσιπάς και Rune για στέψη στη Στοκχόλμη

 
Τσιτσιπάς και Rune για στέψη στη Στοκχόλμη
© Jimmy Hansen Production
tennisnews team Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 - 9:01

Για 7η φορά φέτος θα αγωνιστεί σε έναν τελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο της καριέρας του και 3ο στη χρονιά. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον τελικό της Στοκχόλμης.

Ο τελικός του Stockholm Open, μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Holger Rune, θα αρχίσει στις 16:30 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD.

Αυτή θα είναι μόλις η 2η επίσημη αναμέτρηση των δυο παικτών, μετά από εκείνη τη μεγάλη μάχη που έδωσαν πριν λίγους μήνες στο Roland Garros, όπου ο 19χρονος Rune είχε πάρει τη νίκη με 3-1 σετ και είχε προκριθεί στον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

Βεβαίως είναι δυο παίκτες που γνωρίζονται πάρα πολύ καλά, αφού έχουν παίξει πολύ περισσότερα σετ στην προπόνηση, ενώ τον Αύγουστο είχαν παίξει μαζί και διπλό στο Σινσινάτι, όπου μάλιστα παρέμειναν αήττητοι, αλλά αποσύρθηκαν πριν τα ημιτελικά εξαιτίας των αναβολών που υπήρξαν εκεί λόγω βροχοπτώσεων και των αυξημένων υποχρεώσεων του Τσιτσιπά, που έπαιζε παράλληλα και μονά (είχε φτάσει ως τον τελικό).

Για τον Τσιτσιπά, που παραμένει αήττητος στη Στοκχόλμη σε 7 αναμετρήσεις, θα είναι ο 2ος τελικός στη Στοκχόλμη, μετά το 2018, όπου είχε κατακτήσει και τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Στη φετινή σεζόν θα είναι ο 7ος τελικός του, μετά από το 500άρι του Ρότενταμ (έχασε από τον Felix Auger-Aliassime), το Masters του Monte-Carlo (κέρδισε τον Alejandro Davidovich Fokina), το Masters της Ρώμης (έχασε από τον Novak Djokovic), το 250άρι της Μαγιόρκας (κέρδισε τον Roberto Bautista Agut), το Masters του Σινσινάτι (έχασε από τον Borna Coric) και το 500άρι της Αστάνα (έχασε από τον Djokovic). 

Συνολικά θα είναι ο 24ος τελικός της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του (9-13 σε τελικούς). Σε indoors τουρνουά θα είναι ο 7ος τελικός του και θα αναζητήσει τον 5ο τίτλο του (4-2).

Στο ξεκίνημα της καριέρας του βρίσκεται ο Rune, ο οποίος θα παίξει μόλις στον 3ο τελικό του στο tour, έχοντας παίξει και τους άλλους δυο αυτή τη χρονιά. Τον Απρίλιο είχε παίξει τον πρώτο του, κατακτώντας τον τίτλο στο 250άρι του Μονάχου (κέρδισε με retire τον Botic Van De Zandschulp). 

Πριν 3 εβδομάδες είχε παίξει τον δεύτερο, σε ακόμα ένα 250άρι στη Σόφια, όπου είχε ηττηθεί από τον Marc-Andrea Huesler. Θα διεκδικήσει σήμερα τον 2ο τίτλο της καριέρας του, ενώ αυτός θα είναι ο δεύτερος διαδοχικός τελικός που θα αγωνιστεί, δείχνοντας πολύ συνεπής στα indoors.

Όσον αφορά τα rankings, o Rune έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη του είσοδο στο Top 25 της ΑΤΡ και ένα νέο career high. Τώρα βρίσκεται στο Νο.27, ενώ αν κερδίσει τον τίτλο θα φτάσει στο Νο.24. Αν ηττηθεί θα ανεβεί στο Νο.25.

Ο Τσιτσιπάς θα παραμείνει σε κάθε περίπτωση στο Νο.5 του κόσμου, αλλά αν κερδίσει τον τίτλο θα πλησιάσει στους 20 μόλις βαθμούς τον Daniil Medvedev. Και να χάσει πάντως θα μείνει κοντά στο Top 4, σε απόσταση 120 βαθμών από τον Ρώσο.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (23/10):

Centre Court:
16:30 Stefanos Tsitsipas [1] v. Holger Rune [7] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots