ATP
"Χατ-τρικ" για τον Auger-Aliassime στην Ευρώπη! (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Swiss Indoors
tn team Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022 - 18:00

O ασταμάτητος Felix Auger-Aliassime κέρδισε και τον Holger Rune με 2-0 σετ, για να κατακτήσει τον 3ο διαδοχικό τίτλο του στην ευρωπαϊκή indoor season και για να φτάσει τις 13 διαδοχικές νίκες στο tour.

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία θα ταξιδέψει στο Παρίσι και αργότερα στο Τορίνο για το πρώτο του ATP Finals o Felix Auger-Aliassime, ο οποίος επιβλήθηκε του Holger Rune με 6-3, 7-5 στον τελικό του Swiss Indoors και αναδείχθηκε πρωταθλητής και στη Βασιλεία.

Ο 22χρονος Καναδός, ο οποίος κατέκτησε τα τουρνουά της Φλωρεντίας και της Αμβέρσας τις προηγούμενες εβδομάδες, έφτασε τους 3 τίτλους στη σειρά και τα 13 συνεχόμενα κερδισμένα παιχνίδια, έχοντας το απόλυτο (13-0) στα ευρωπαϊκά indoor τουρνουά τις 3 τελευταίες εβδομάδες.

Έκανε έναν εκπληκτικό τελικό ο Felix, ο οποίος πέτυχε 11 άσους και 34 winners, με 9 μόλις αβίαστα λάθη. Στους 21 winners και τα 6 αβίαστα λάθη ήταν ο απολογισμός του επίσης πολύ καλού Rune.

Στο 1ο σετ ο Auger-Aliassime έκανε το break στο 4ο game για το 3-1 και χωρίς να αντιμετωπίσει break point έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του σετ. Στο 2ο σετ έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε ο Καναδός, που τελικά έκανε και το αποφασιστικό break στο 11ο game για να περάσει μπροστά με 6-5 και να σερβίρει επιτυχώς για το 7-5 και τον τίτλο.

Ο Auger-Aliassime έχασε τους 8 πρώτους τελικούς που έπαιξε στην καριέρα του και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο τον περασμένο Φεβρουάριο στο 500άρι του Ρότερνταμ.

Αυτό το μήνα κέρδισε 3 τελικούς στη σειρά και έφτασε τους 4 τίτλους, με το ρεκόρ του σε τελικούς να γίνεται 4-9 και στη φετινή χρονιά 4-1. Επίσης ισοφάρισε τον σπουδαιότερο τίτλο που έχει κερδίσει, ένα 500άρι, με την επιτυχία του στη Βασιλεία. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι 4 τίτλοι του είναι σε indoor διοργανώσεις.

Θα πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο Παρίσι για να παίξει στο τελευταίο Masters της χρονιάς ο Felix, αλλά και χωρίς άγχος, αφού εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στο ATP Finals.

Είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στον κόσμο και αναμφίβολα θα είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές. Αν καταφέρει να κερδίσει ένα από τα δυο, θα είναι και το σημαντικότερο τουρνουά που θα έχει κατακτήσει στην καριέρα του.

Ο Rune από την πλευρά του έχει επίσης μια πολύ καλή σεζόν στα indoor τουρνουά και σήμερα γνώρισε μόλις τη 2η ήττα του σε 15 αγώνες. Έπαιξε 3 συνεχόμενους τελικούς ο 19χρονος Δανός, που ήταν φιναλίστ στη Σόφια, πρωταθλητής στη Στοκχόλμη και φιναλίστ στη Βασιλεία, στον πρώτο του τελικό σε ένα 500άρι.

Αύριο ο Rune θα μπει για 1η φορά στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στο Νο.18 από το Νο.25 που βρίσκεται σήμερα και αποτελεί το τωρινό του career high.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots