ATP
Στο ATP Finals o Auger-Aliassime!

 
Στο ATP Finals o Auger-Aliassime!
© Swiss Indoors
tn team Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022 - 18:26

Μετά και την κατάκτηση του τίτλου στη Βασιλεία, ο Felix Auger-Aliassime εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στο ATP Finals, για 1η φορά στην καριέρα του. Μια θέση απομένει για τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Ο Felix Auger-Aliassime έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο του σερί, κατακτώντας τον 3ο διαδοχικό τίτλο του και φτάνοντας τις 13 διαδοχικές νίκες, στην indoor ευρωπαϊκή σεζόν της ΑΤΡ.

Με τους 1.000 βαθμούς που κέρδισε τις 3 τελευταίες εβδομάδες (νικητής στα 250άρια της Φλωρεντίας και της Αμβέρσας και στο 500άρι της Βασιλείας), ο 22χρονος Καναδός θα φτάσει τους 3.645 "καθαρούς" βαθμούς για το 2022, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρόκριση στο ATP Finals, όπου θα είναι για 1η φορά στην καριέρα του.

Ο Auger-Aliassime έγινε ο 7ος παίκτης που προκρίθηκε στο ATP Finals, μετά από τους Rafael Nadal, Carlos Alcaraz, Casper Ruud, Στέφανο Τσιτσιπά, Novak Djokovic και Daniil Medvedev.

Απομένει μια θέση για να συμπληρωθεί η 8άδα για το Τορίνο, με τον Andrey Rublev να είναι πάρα πολύ κοντά στο να την πάρει. Αυτή τη στιμή ο Rublev χρειάζει πρόκριση στα προημιτελικά του Paris Masters για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή του, ωστόσο μπορεί να την πάρει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ακόμα και αν δεν κερδίσει κανέναν αγώνα στο Παρίσι, αφού θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματα των υπολοίπων. Έχει πάντως 3.450 βαθμούς στο Race, με τον αμέσως επόμενο Taylor Fritz να υπολείπεται 530 βαθμών και να θέλει μόνο τίτλο στο Bercy για να έχει ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots