ATP
Murray: "Η φυσική μου κατάσταση στα τελευταία τουρνουά ήταν απαράδεκτη"

 
Murray: "Η φυσική μου κατάσταση στα τελευταία τουρνουά ήταν απαράδεκτη"
© Simon Bruty / USTA
tn team Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 - 12:16

Ο Andy Murray κατάφερε να επιστρέψει στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως περίμενε περισσότερα από τον εαυτό του και μάλιστα τον θεωρεί υπεύθυνο σε μεγάλο βαθμό, γιατί τα μόνα προβλήματα που αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες στο σώμα του ήταν οι κράμπες, κάτι για το οποίο κατηγορεί την προετοιμασία του.

"Ήμουν πολύ άσχημα ψυχολογικά τους τελευταίους μήνες. Στα τελευταία 7-8 τουρνουά αντιμετώπισα πολλά προβλήματα με κράμπες και ποτέ δεν τις είχα σε τόσο συχνή βάση, οπότε ήμουν πολύ απογοητευμένος. Μπορώ να διαχειριστώ μια ήττα σε έναν αγώνα, είναι ένα δύσκολο άθλημα και κάποιες φορές δεν μπορείς να τα πας όσο καλά θέλεις, αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία όταν σε απογοητεύει το σώμα σου", είπε ο Murray, που θεωρεί ότι φέρει μεγάλη ευθύνη για τη φυσική του κατάσταση και πως αν τη βελτιώσει μπορεί να συνεχίσει να βελτιώνει και το επίπεδό του και να επιστρέψει στην ελίτ.

Αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να επιστρέψει στο Top 50 και βρίσκεται στο Νο.46 του κόσμου.

"Στα τελευταία τουρνουά η φυσική μου κατάσταση ήταν απαράδεκτη. Τους τελευταίους 4-5 μήνες δεν κάνω αρκετή δουλειά για να παίξω στο επίπεδο που θέλω. Πρέπει να το αλλάξω αυτό, αν θέλω να επιστρέψω στο κορυφαίο επίπεδο."

Πλησιάζοντας πλέον τα 36 και παίζοντας εδώ και λίγα χρόνια πια με μεταλλικό ισχίο, ο Murray δεν έχει σκέψεις να εγκαταλείψει το άθλημα, αντιθέτως έχει υψηλό κίνητρο για να δουλέψει πιο σκληρά και να πετύχει τους στόχους του το 2023.

"Είμαι θετικός για την επόμενη σεζόν και τη δουλειά που πρέπει να κάνω. Ήδη έχω ξεκινήσει να δουλεύω και τώρα χρειάζεται να τα δώσω όλα στο γυμναστήριο τις επόμενες 5-6 εβδομάδες, αλλά να δουλέψω και στο γήπεδο. Δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσω να ξεφορτωθώ τις κράμπες, αλλά νιώθω πως έκανα τα πράγματα πιο δύσκολα για τον εαυτό μου", είπε ο Murray, ο οποίος πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι έχει και έναν επιπλέον επιβαρυντικό παράγοντα, ότι σχεδόν όλοι οι αγώνες του έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια.

Πάντως, η βελτίωσή του τον τελευταίο χρόνο ήταν αισθητή και αποτυπώθηκε και στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ ο 35χρονος Βρετανός κρατάει και το γεγονός πως έμεινε μακριά από τραυματισμούς το 2022.

"Ήμουν στο 130-140 στις αρχές της σεζόν και τώρα είμαι στο Top 50. Για τους περισσότερους παίκτες, αυτοί οι αριθμοί θα σήμαιναν μια πολύ καλή σεζόν. Για μένα δεν είναι έτσι, όμως έκανα μια πρόοδο. Έπαιξα σε λίγα τουρνουά μετά το Wimbledon. Από την πλευρά της αντοχής δεν τα κατάφερα και τόσο καλά, αλλά δεν είχα τραυματισμούς ή ενοχλήσεις, κάτι που συνέβαινε συνεχώς τα προηγούμενα χρόνια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots