ATP
Nadal: "Στο 2ο σετ ήμουν απογοητευτικός"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Andrew Eichenholz/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 - 10:45

Ο Rafael Nadal κρατάει μόνο το 1ο σετ από την αναμέτρησή του με τον Taylor Fritz, εξήγησε πως δεν του είναι καθόλου εύκολο να κάνει το comeback του στο ATP Finals, αλλά παρόλα αυτά θα προσπαθήσει να είναι όσο καλύτερα προετοιμασμένος γίνεται για τον επόμενο αγώνα.

"Νομίζω πως στο πρώτο σετ ήμουν αξιοπρεπής, αλλά ο Taylor έκανε γενικά έναν φανταστικό αγώνα. Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου, ήταν η εμφάνισή μου στο 2ο σετ, ήταν πολύ απογοητευτική", είπε ο Nadal στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Τορίνο, μετά την ήττα του με 7-6 (3), 6-1 από τον Fritz για το ATP Finals.

"Το να χάνεις στις λεπτομέρειες, όπως έχασα το 1ο σετ, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, αλλά όχι αυτό που έγινε στο 2ο σετ. Στο 1ο σετ κατάφερα να κάνω το σερβίς μου να δουλέψει, αλλά είχα απέναντί μου έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο και κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική", πρόσθεσε ο 36χρονος Ισπανός.

Ο Nadal είχε ένα πολύ δύσκολο δεύτερο μισό στη σεζόν μετά το Wimbledon, με προβλήματα τραυματισμών και προσωπικά, που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί σε πολλά τουρνουά. Όπως είπε, το ATP Finals είναι το χειρότερο τουρνουά για να πας χωρίς να έχεις αρκετά παιχνίδια στα πόδια σου.

"Όταν για ένα μεγάλο διάστημα έχεις παίξει πολύ λίγους αγώνες, είναι δύσκολο να βρεις ρυθμό σε τέτοιους αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου. Δεν είναι το καλύτερο σενάριο να έρχεσαι ενώ έχεις κάποιο καιρό χωρίς πολλούς αγώνες στα πόδια σου. Χρειάζομαι νίκες για να βρίσκω την αυτοπεποίθησή μου όταν επιστρέφω μετά από μια απουσία, όμως όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις τους καλύτερους του κόσμου σε ένα γήπεδο σαν κι αυτό, τα πράγματα περιπλέκονται. Δεν είναι ιδανικό τουρνουά για να επιστρέψω, αλλά πρέπει να το αποδεχτώ και να συνεχίσω να δουλεύω. Ξέρω πως έχω τη σωστή συμπεριφορά κι ας μην έχω δείξει ακόμα το απαιτούμενο επίπεδο στους αγώνες μου."

Ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων, στάθηκε και στην ταχύτητα του γηπέδου, που είναι πολύ γρήγορη για το δικό του παιχνίδι και του βάζει μια επιπλέον δυσκολία.

"Ξέρω πως αυτό που συμβαίνει είναι φυσιολογικό, μετά απ' όλα όσα πέρασα τους 5 τελευταίους μήνες, αλλά αυτό δεν το κάνει και λιγότερο απογοητευτικό. Σήμερα οι συνθήκες μου φάνηκαν πολύ γρήγορες, δεν είχα χρόνο να βρω τα χτυπήματά μου και τις περισσότερες φορές εκείνος έκανε τις επιθέσεις και εγώ αμυνόμουν, γιατί ακόμα στερούμαι ταχύτητας, σωματικά και πνευματικά, ώστε να σταθώ σε έναν αγώνα σαν κι αυτόν. Αυτά τα γήπεδα δεν σου δίνουν χρόνο για να σκεφτείς τακτικές ή να χτίσεις έναν πόντο, πρέπει να είσαι πολύ επιθετικός και να βρίσκεις τις γραμμές. Έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο και κατάφερε να μου ασκήσει πίεση."

Την Τρίτη ο Nadal θα αντιμετωπίσει τον Felix Auger-Aliassime, με τη νίκη να είναι μονόδρομος πλέον, ώστε να μπορέσει να παραμείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης.

"Ξέρω πως όποιος χάσει αυτό το παιχνίδι λογικά θα μείνει εκτός τουρνουά. Ελπίζω να είμαι έτοιμος γι' αυτή τη μεγάλη πρόκληση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots