ATP
Μεγάλη νίκη για Rublev επί Medvedev στο Τορίνο (vids)

 
Μεγάλη νίκη για Rublev επί Medvedev στο Τορίνο (vids)
tn team Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 - 17:45

Παρότι βρέθηκε πίσω με σετ μετά από 7 χαμένα set points στο 1ο σετ, ο Andrey Rublev κατάφερε να φτάσει σε μια σπουδαία ανατροπή επί του Daniil Medvedev και να αρχίσει με μια πολύ μεγάλη νίκη τις υποχρεώσεις του στο ATP Finals.

Βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά έκανε ο Andrey Rublev, που κέρδισε στην πρεμιέρα του στo ATP Finals τον Daniil Medvedev με 6-7 (7), 6-3, 7-6 (7), σε έναν πολύ μεγάλο αγώνα, τον πρώτο για το Red Group του ATP Finals.

O Rublev φαινόταν να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Medvedev σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως ο Medvedev δεν "έπεσε" χωρίς μάχη και λίγο έλειψε να "κλέψει" και το ματς.

Στο 1ο σετ πάντως αυτό έκανε, καθώς κατάφερε να επιστρέψει από το 2-5 και να ισοφαρίσει σε 5-5. Αργότερα έσωσε διπλό set point το 5-6, 15-40 και έστειλε το σετ στο tie-break, όπου έσωσε άλλα 5 set points, τα 4 από αυτά συνεχόμενα, ανατρέποντας το 2-6 και το 6-7, για να επικρατήσει με 9-7!

Δεν πτοήθηκε μετά απ' αυτή την εξέλιξη ο Rublev, που συνέχισε να είναι ο πιο απειλητικός παίκτης στο γήπεδο και προηγήθηκε εκ νέου με break στο 2ο σετ για το 3-1. Αυτή τη φορά ο 25χρονος Ρώσος δεν άφησε περιθώρια στον συμπατριώτη του όταν σέρβιρε και με νέο break στο 9ο game ολοκλήρωσε το σετ με 6-3. 

Και στο αποφασιστικό σετ πίεζε περισσότερο ο Rublev, που είχε το μοναδικό break point στα πρώτα games του σετ, ενώ στο 12ο game o Medvedev κράτησε το σερβίς του δύσκολα, μετά από 2 ισοπαλίες, για να στείλει το σετ στο tie-break.

Και εκεί λίγο έλειψε να "ξεγλιστρήσει" ο 26χρονος, ο οποίος έσωσε 3 συνεχόμενα match points από το 3-6 και ένα 4ο στο 6-7, για να ισοφαρίσει σε 6-6 και 7-7 αντίστοιχα. Τελικά ο Rublev με υπομονή δημιούργησε και 5ο match point, το οποίο αξιοποίησε για να πανηγυρίσει την 50ή φετινή νίκη του και αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες γι' αυτή τη χρονιά. 

Αυτή είναι μόλις η 3η νίκη του Rublev στο ATP Finals, όπου αγωνίστηκε και το 2020 και το 2021, χωρίς να καταφέρει να περάσει από το round robin. Έβαλε φωτιά στο Red Group σήμερα, αφού θεωρητικά ήταν το outsider αυτού του ομίλου, στον οποίο βρίσκονται ακόμα οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Novak Djokovic.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ξεκινάει με νίκη στο τουρνουά ο Rublev, αφού και πέρσι είχε κερδίσει στην πρεμιέρα του τον "λαβωμένο" Τσιτσιπά, που αντιμετώπιζε τραυματισμό στον αγκώνα του, αλλά εν τέλει αποκλείστηκε από τους Djokovic και Casper Ruud.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots