ATP
Μένουν στο παιχνίδι της πρόκρισης Κοκκινάκης και Κύργιος (vid)

 
Μένουν στο παιχνίδι της πρόκρισης Κοκκινάκης και Κύργιος (vid)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 - 21:22

O Θανάσης Κοκκινάκης και ο Νικ Κύργιος επέστρεψαν από σετ πίσω και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο ATP Finals, μένοντας στο παιχνίδι της πρόκρισης για την ημιτελική φάση.

Κοκκινάκης και Κύργιος επικράτησαν με 3-6, 6-4, 10-6 των Ivan Dodig και Austin Krajicek, παίρνοντας την πρώτη τους νίκη στο ATP Finals.

Οι δυο Ελληνοαυστραλοί κατάφεραν να επιστρέψουν από σετ πίσω και να κερδίσουν ένα πολύ κλειστό 2ο σετ. Πριν κάνουν το break για το 6-4, ήρθαν αντιμέτωποι με deciding point/break point στο 4-4, 40-40, αλλά κέρδισαν αυτόν τον πολύ κρίσιμο πόντο και προηγήθηκαν με 5-4.

Στο match tie-break χρειάστηκαν νέα ανατροπή, ακόμα σημαντικότερη, αφού έχαναν με 1-5 και κατάφεραν να κερδίσουν τους 9 από τους 10 επόμενους πόντους και να "κλειδώσουν" την πολύ σημαντική αυτή νίκη σε 1 ώρα και 20 λεπτά παιχνιδιού.

Νωρίτερα σήμερα οι Nikola Mektic και Mate Pavic κέρδισαν τους Wesley Koolhof και Neal Skupski με 6-4, 7-6 (3) και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα ημιτελικά, με τη 2η νίκη τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Την Παρασκευή Κοκκινάκης και Κύργιος θα αντιμετωπίσουν τους Mektic και Pavic και με νίκη πιθανότατα θα προκριθούν στα ημιτελικά, ωστόσο δεν είναι δεδομένο, καθώς είναι πιθανό και το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας, με τους Koolhof και Skupski να έχουν επίσης μια νίκη.

Με straight sets νίκη πάντως Κοκκινάκης και Κύργιος θα προκριθούν ό,τι και αν συμβεί στο άλλο ματς στα ημιτελικά, ενώ έχουν ελπίδες πρόκρισης και με ήττα, αν είναι στα τρια σετ, ξανά με ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots