ATP
Έκλεισε με νίκη τη σεζόν ο Rafa (vids)

 
Έκλεισε με νίκη τη σεζόν ο Rafa (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 - 16:54

Ο Rafael Nadal έκανε τον καλύτερο αγώνα του στην εβδομάδα και επικράτησε του πρωτοπόρου του ομίλου, Casper Ruud, με 2-0 σετ, για να κλείσει με νίκη τη σεζόν του στο Τορίνο.

Ο Nadal έβαλε τέλος σ' αυτό το αρνητικό σερί τεσσάρων ηττών που είχε, κερδίζοντας τον Ruud με 7-5, 7-5 στον τελευταίο αγώνα της σεζόν του, στον τελευταίο του αγώνα στο ATP Finals και στο 2022.

Προφανώς, το αποτέλεσμα αυτό δεν αλλάζει κάτι και ο Rafa θα τερματίσει στην 4η θέση του Green group, με τον Ruud να είναι στην 1η. Το βράδυ θα μάθουμε ποιος θα πάρει τη 2η θέση και την πρόκριση στα ημιτελικά, ανάμεσα στους Felix Auger-Aliassime και Taylor Fritz (22:00GR, COSMOTE SPORT 6HD).

Σε κάθε περίπτωση όμως ήταν μια ενθαρρυντική εμφάνιση από τον Nadal, αναμφίβολα η καλύτερή του γι' αυτή την εβδομάδα στο Τορίνο, αλλά και για τους τελευταίους μήνες, αφού θυμίζουμε πως ο Ισπανός δεν κατάφερε να επανέλθει στο κορυφαίο του επίπεδο τους τελευταίους 5 μήνες, μετά τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός ημιτελικών στο Wimbledon.

Ειδικά αυτή την εβδομάδα είχε μια απογοητευτική εικόνα στις ήττες του από τους Fritz και Auger-Aliassime, κάτι που κατάφερε να αλλάξει σήμερα, πετυχαίνοντας πολύ καλά ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς.

Με 16 άσους τελείωσε τον αγώνα ο Rafa, ο οποίος κέρδισε τους 38 από τους 41 πόντους στα πρώτα του σερβίς (93%), αλλά και τους 12 από τους 20 στα δεύτερα (60%). 

Παρόλα αυτά δεν έλειψαν τα break points, με τον Rafa ωστόσο να ανταπεξέρχεται εξαιρετικά και σ' αυτό το κομμάτι, σώζοντας και τις 2 ευκαιρίες που είχε ο Ruud στο ματς για break, που ήταν στο ίδιο game, το 9ο του 1ου σετ, για να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί με 5-4. 

Ο Ισπανός κατάφερε επίσης να "σπάσει" 2 φορές το σερβίς του Ruud, μια στο τέλος του κάθε σετ, στο 12ο game και των δυο, για να τα κατακτήσει με 7-5. Ήταν η 2η νίκη του σε ισάριθμες συναντήσεις με τον Ruud, τον οποίο είχε κερδίσει στον τελικό του Roland Garros με 3-0 σετ.

Ο Nadal, ο οποίος σφράγισε τη νίκη του με ένα όμορφο backhand winner στο λάθος πόδι του Νορβηγού, ολοκλήρωσε τη σεζόν του με ρεκόρ νικών 39-8. Αγωνίστηκε ελάχιστα στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, γνωρίζοντας 5 ήττες σε 9 αναμετρήσεις μετά το Wimbledon (μέχρι τότε είχε 35-3), αλλά χάρη στο εξαιρετικό του πρώτο μισό στη χρονιά, αφενός προηγείται στην κούρσα των Grand Slam τίτλων με 22 και αφετέρου θα τερματίσει τη σεζόν στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Μπορεί ακόμα και στο Νο.2, αν δεν κατακτήσει τον τίτλο ο Ruud και δεν προκριθεί στον τελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots