ATP
Ημιτελικά στο Challenger του Ελσίνκι ο Τσιτσιπάς

 
Ημιτελικά στο Challenger του Ελσίνκι ο Τσιτσιπάς
tn team Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 - 18:43

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Αμερικανός συμπαίκτης του Reese Stalder πανηγύρισαν μια δύσκολη νίκη σήμερα και την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Challenger του Ελσίνκι στη Φινλανδία.

Ο Τσιτσιπάς και ο Stalder, που είναι στο Νο.3 του ταμπλό του HPP Open του Ελσίνκι, επικράτησαν του Νορβηγού Viktor Durasovic και του Φιλανδού Patrik Niklas-Salminen με 6-7 (2), 7-6 (2), 10-7, έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι.

Το ελληνοαμερικανικό δίδυμο είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες για break στο 1ο σετ και το πλήρωσε, χάνοντας το tie-break με 7-2, όμως στο 2ο σετ, στο οποίο και πάλι είχαν τις πειρσσότερες ευκαιρίες αλλά δεν έγινε κανένα break, απάντησαν με τον ίδιο τρόπο, κερδίζοντας δηλαδή το tie-break στους 9 πόντους.

Στο match tie-break κρίθηκε η πρόκριση και εκεί τα πράγματα ήταν πολύ ρευστά μέχρι τέλους, με τους Τσιτσιπά και Stalder να κάνουν δυο πολύ μεγάλα mini-break στη σειρά από το 8-7, για να το κατακτήσουν με 10-7 και να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Αυτή ήταν η 2η νίκη στην indoor διοργάνωση του Ελσίνκι για τον Έλληνα τενίστα και τον Αμερικανό παρτενέρ του, αφού στον 1ο γύρο είχαν αποκλείσει και τους Maximilian Marterer και Vitaliy Sachko με 6-3, 6-3.

Αύριο, για την ημιτελική φάση, θα έρθουν αντιμέτωποι με τους Αυστριακούς Alexander Erler και Lucas Miedler, που είναι στο Νο.1 του ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots