ATP
Μπήκε ημιτελικά ο Fritz (vids)

 
Taylor Fritz
Taylor Fritz © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 - 0:54

O Taylor Fritz κατάφερε να κερδίσει τον Felix Auger-Aliassime μετά από σχεδόν 3 ώρες μάχης, για να προκριθεί στα ημιτελικά του ATP Finals.

Στο ντεμπούτο του στο ATP Finals, ο Taylor Fritz συνεχίζει να κρατάει το όνειρο του τίτλου ζωντανό, καθώς νίκησε τον Felix Auger-Aliassime με 7-6 (4), 6-7 (5), 6-2, για να πάρει τη 2η θέση στο Green group και την είσοδο στα ημιτελικά του τουρνουά.

Ο 25χρονος Αμερικανός, ο οποίος κέρδισε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του φέτος στο Indian Wells, είχε πάρει την τελευταία στιγμή το εισιτήριο για να παίξει στο πρώτο του ATP Finals, εξαιτίας της απόσυρσης του Carlos Alcaraz.

Έχει εκμεταλλευτεί και με το παραπάνω αυτή τη μεγάλη ευκαιρία που του δόθηκε, καθώς με τις νίκες του απέναντι στους Rafael Nadal και Auger-Aliassime, εξασφάλισε τη 2η θέση του ομίλου και το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic, για μια θέση στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του.

Το παιχνίδι του με τον Auger-Aliassime ήταν μια μεγάλη μάχη, με τον Καναδό να μην αντιμετωπίζει ούτε ένα break point στα πρώτα δυο σετ. Το 1ο ωστόσο το έχασε στο tie-break με 7-4, ενώ και στο 2ο χρειάστηκε να παίξει tie-break, αφού έχασε τις 3 ευκαιρίες που είχε για break στο ξεκίνημα του σετ, στο 2ο game. Στο tie-break βρέθηκε πίσω με 1-3 και με 2-4, αλλά κατάφερε να κερδίσει τους 5 από τους 6 επόμενους πόντους και να το κατακτήσει.

Στο 3ο σετ ωστόσο η συνέπεια του Felix δεν συνεχίστηκε από τη γραμμή του σερβίς και ο Fritz κατάφερε να κάνει το πρώτο break στον αγώνα στο 6ο game, μετά από 4 break points, για το 4-2. Στο 8ο game έκανε και δεύτερο συνεχόμενο break ο Αμερικανός, για να "σφραγίσει" τη μεγάλη πρόκριση μετά από 2 ώρες και 44 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Fritz επί του Auger-Aliassime σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ο Αμερικανός κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του και πλέον πάει για το κάτι παραπάνω. Αν κάνει την υπέρβαση και προκριθεί στον τελικό, θα σημειώσει και νέο career high, τουλάχιστον ως το Νο.7 του κόσμου (αν κατακτήσει τον τίτλο θα φτάσει στο Νο.5).

Καθόλου εύκολα πάντως δεν έχει περάσει στο παρελθόν απέναντι στον Djokovic o Fritz, ο οποίος έχει χάσει και τα 5 παιχνίδια που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots