ATP
Τι χρειάζεται να κάνει ο Τσιτσιπάς για να ανεβεί στο Νο.2

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 - 10:42

Το όνειρο του Year-end No.1 μπορεί να "έσβησε", όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει πολύ ρεαλιστικές ελπίδες για να κάνει νέο career high στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης μετά το ATP Finals. Δείτε τι χρειάζεται να κάνει.

Με τη χθεσινή του νίκη ο Rafael Nadal γνωρίζει ήδη πως θα τερματίσει στο Top 3 με 6.020 βαθμούς, όμως δεν έχει εξασφαλισμένο το Νο.2, με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Casper Ruud να καιροφυλακτούν.

Δεν είναι δυνατό να τον ξεπεράσουν και οι δυο (γι' αυτό και ο Nadal θα τερματίσει σε κάθε περίπτωση στο Top 3), καθώς αν ο Τσιτσιπάς κερδίσει σήμερα τον Andrey Rublev και μπει στα ημιτελικά του ATP Finals, θα αναμετρηθούν μεταξύ τους και κάποιος από τους δυο θα μείνει εκτός τελικού.

Για να ανεβεί στο Νο.2 για 1η φορά στην καριέρα του, ο Τσιτσιπάς θα χρειαστεί αρχικά να κερδίσει τον Rublev για να μπει στα ημιτελικά, κι έπειτα να κερδίσει και τον Ruud, ώστε να προκριθεί στον τελικό του ATP Finals.

Αν κατακτήσει τον τίτλο ο Στέφανος πάλι θα τερματίσει τη χρονιά στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο δεν θα είναι ένα αδιάφορο άλμα βαθμολογικά, μιας και θα φτάσει τους 6.650 βαθμούς αν συμβεί αυτό, θα έχει δηλαδή μόλις 170 λιγότερους βαθμούς από το Νο.1 του κόσμου, Carlos Alcaraz.

Ο Ruud από την πλευρά του, ο οποίος είναι στο Νο.4 του κόσμου αυτή τη στιγμή, πρέπει να μπει στον τελικό για να εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο.3 και μόνο αν κατακτήσει το τρόπαιο μπορεί να βρεθεί ξανά στο Νο.2, όπου είχε βρεθεί μετά το US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots