ATP
Σπουδαία πρόκριση για τον τελικό του Ελσίνκι ο Τσιτσιπάς

 
Σπουδαία πρόκριση για τον τελικό του Ελσίνκι ο Τσιτσιπάς
tn team Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 - 18:51

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Αμερικανός Reese Stalder πέτυχαν μια σπουδαία νίκη απέναντι στους κορυφαίους του ταμπλό, Alexander Erler και Lucas Miedler, για να προκριθούν στον τελικό του Challenger του Ελσίνκι.

Στον 3ο του τελικό σε Challenger τουρνουά προκρίθηκε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που μαζί με τον Reese Stalder πανηγύρισαν σήμερα μια πολύ καλή νίκη εις βάρος των Αυστριακών Erler και Miedler, με 3-6, 6-4, 10-3, για τα ημιτελικά του HPP Open στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Όπως και στον χθεσινό τους αγώνα για τα προημιτελικά, στον οποίο κέρδισαν τους Viktor Durasovic και Patrik Niklas-Salminen με 6-7 (2), 7-6 (2), 10-7, οι Τσιτσιπάς και Stalder κατάφεραν να επιστρέψουν από σετ πίσω και να κερδίσουν στο match tie-break δυο πολύ καλούς αντιπάλους.

Στο 1ο σετ οι Αυστριακοί έκαναν το μοναδικό break στο 8ο game και προηγήθηκαν με 5-3, για να το κλείσουν στη συνέχεια με ένα love service game. Τσιτσιπάς και Stalder, αφού έσβησαν ένα break point στο 5ο game, κατάφεραν να κάνουν για 1η φορά break στο καθοριστικό 10ο game του 2ου σετ, για να το κερδίσουν με 6-4.

Στη συνέχεια επέστρεψαν από το 1-3 στο match tie-break, κερδίζοντας 9 συνεχόμενους πόντους, για να επικρατήσουν με 10-3 και να ολοκληρώσουν τη μεγάλη ανατροπή σε 75 λεπτά.

Στον αυριανό τελικό της indoor διοργάνωσης του Ελσίνκι, Τσιτσιπάς και Stalder θα αντιμετωπίσουν είτε τους Ινδούς Purav Raja και Divij Sharan, Νο.4 στο ταμπλό, είτε τους Ρώσους, Alibek Kachmazov και Pavel Kotov, που έβγαλαν εκτός το Νο.2 του ταμπλό.

Αυτός θα είναι ο 3ος τελικός σε Challenger διοργάνωση στην καριέρα του 22χρονου Πέτρου Τσιτσιπά. Ο πρώτος ήταν στην Πράγα τον Αύγουστο του 2021, όπου μαζί με τον Ρουμάνo Victor Vlad Cornea, είχαν κατακτήσει τον τίτλο. Ο δεύτερος ήταν τον προηγούμενο μήνα στην Μπρεστ της Γαλλίας, όπου μαζί με τον Σουηδό Filip Bergevi ήταν φιναλίστ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots