ATP
Rublev: "Δεν έχω πρόβλημα με τον Στέφανο, ήταν απογοητευμένος"

 
Rublev: "Δεν έχω πρόβλημα με τον Στέφανο, ήταν απογοητευμένος"
© REUTERS/Guglielmo Mangiapane
tn team Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 - 10:46

Ο Andrey Rublev δικαιολόγησε τον Στέφανο Τσιτσιπά για τις δηλώσεις μετά την αναμέτρησή τους στο Τορίνο, λέγοντας πως τα είπε σε μια στιγμή έντονης απογοήτευσης.

Σε συνέντευξή του στη ρωσική ιστοσελίδα Sport Express, o Rublev ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Τσιτσιπά που πήραν μεγάλες διαστάσεις μετά τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Τορίνο, στις οποίες ο Στέφανος είχε πει χαρακτηριστικά ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο, αλλά ο Rublev ήταν σε θέση να αξιοποιήσει τα λίγα εργαλεία που διαθέτει στο παιχνίδι του.

Όπως είχε πει και στη συνέντευξη Τύπου του εκείνης της ημέρας, ο Rublev δεν θεωρεί ότι είναι υποδεέστερος παίκτης αγωνιστικά, ωστόσο από άποψη καριέρας σίγουρα νιώθει ότι υστερεί. Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθησή του πως τα είπε όλα αυτά μέσα σε μια στιγμή απογοήτευσης από τον αποκλεισμό και γι' αυτό δεν του κρατάει κακία. 

"Δεν έχω πρόβλημα μ' αυτά που είπε. Πιστεύω πως όταν το είπε βρισκόταν σε μια κατάσταση συναισθηματικής φόρτισης, γιατί ήθελε πολύ να είναι στα ημιτελικά. Νομίζω πως όταν έχασε αυτό το ματς, απλά δεν ήθελε να το πιστέψει", είπε συγκεκριμένα ο 25χρονος Ρώσος τενίστας, Nο.8 στην παγκόσμια κατάταξη. 

"Είναι καλύτερος παίκτης από μένα, γιατί βρίσκεται ψηλότερα στην κατάταξη και γιατί έχει κερδίσει μεγαλύτερους τίτλους. Αλλά όσον αφορά το τένις μας, δεν νιώθω υποδεέστερος", συμπλήρωσε.

Γενικά, στις κριτικές που τον θέλουν στάσιμο στο παιχνίδι του, ο Rublev απάντησε με τους χαμηλούς τόνους με τους οποίους συνηθίζει, πως αυτό δεν ισχύει, καθώς ο κόσμος που παρακολουθεί από την τηλεόραση μπερδεύει το στυλ παιχνιδιού του με το επίπεδο.

"Είμαι πάντα ψύχραιμος απέναντι στις κριτικές. Είναι δύσκολο να δίνω εξηγήσεις ανθρώπους που δεν έχουν επαφή με τη δουλειά μου. Το στυλ παιχνιδιού μου πάντα ήταν το ίδιο, από τότε που ήμουν παιδί. Το ίδιο ισχύει για όλους τους παίκτες, απλά δεν το βλέπουμε όταν βρίσκονται στο Νο.300 ή στο Νο.400 του κόσμου. Το στυλ παραμένει το ίδιο και απλά μπορεί να κινείσαι δυο φορές πιο γρήγορα, να σερβίρεις δυνατότερα και, αν είσαι στο Top 10, όλα τα χτυπήματά σου είναι καλύτερα. Είναι βελτιώσεις που γίνονται καλύτερα ορατές όταν τις βλέπεις μέσα από το γήπεδο και όχι από την τηλεόραση."

Κάνοντας τον απολογισμό του για το 2022, ο Rublev είπε: "Είχα καλές και κακές στιγμές. Σε κάποιους αγώνες θα μπορούσα να είχα παίξει καλύτερα, δεν μπόρεσα να διαχειριστώ την ψυχολογική πίεση. Δεν μπορούσα να σκεφτώ καθαρά την τακτική και φταίω εγώ γι' αυτό. Αλλά είχα και καλές στιγμές φέτος."

Τέλος, όσον αφορά τη νέα σεζόν, ο Ρώσος είπε: "Θα ξεκουραστώ για λίγες μέρες και από το Σάββατο θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου. Τον Δεκέμβριο έχω να παίξω σε δυο τουρνουά επίδειξης και στο τέλος της χρονιάς θα ταξιδέψω στην Αυστραλία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots