ATP
Nadal: "Θα ήθελα να κάνουμε περιοδεία με τον Federer" (vid)

 
Nadal: "Θα ήθελα να κάνουμε περιοδεία με τον Federer" (vid)
© TennisFest GNP
tn team Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 - 14:23

Στις δηλώσεις που έκανε από το Μεξικό, ο Rafael Nadal μίλησε για τη σεζόν που έρχεται, την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται, αλλά και τις σκέψεις για μια μελλοντική περιοδεία μαζί με τον Roger Federer. 

"Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα τώρα είναι να μπορέσω να παίξω στα σημαντικά τουρνουά και να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση", είπε ο Nadal στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Πόλη του Μεξικού, τον τελευταίο σταθμό της φετινής του λατινοαμερικάνικης περιοδείας.

"Συνεχίζω να απολαμβάνω τις καθημερινές μου ρουτίνες και συνεχίζω να έχω στόχους που με γεμίζουν ενθουσιασμό και όρεξη. Θα προσπαθήσω να τους πετύχω, μέχρι το σώμα μου ή το μυαλό μου να μην θέλει άλλο να το κάνει. Αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, οπότε θέλω να συνεχίσω. Είμαι χαρούμενος μ' αυτό που κάνω, μου αρέσει να παίζω στα μεγάλα στάδια και να παίρνω την αγάπη του κόσμου, που με ενθαρρύνει να συνεχίζω", πρόσθεσε ο 36χρονος Ισπανός.

Ο Nadal είναι πολύ αγαπητός στο Μεξικό και όπως είπε θέλει να απολαύσει το χρόνο του στη χώρα, αφού δε γνωρίζει αν θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει εκεί, τουλάχιστον ως αθλητής.

"Ο κόσμος πάντα μου συμπεριφέρεται υπέροχα εδώ και με κάνει να νιώθω σαν στο σπίτι μου. Προφανώς και η γλώσσα βοηθάει. Θέλω να απολαύσω τη διαμονή μου εδώ και να εξερευνήσω αυτή τη χώρα όσο περισσότερο γίνεται, γιατί ίσως και να είναι η τελευταία φορά που αγωνίζομαι στο Μεξικό. Το 2023 δεν έχω στα πλάνα μου το Ακαπούλκο και το 2024 φαντάζει πολύ μακρινό."

Για τo ζήτημα του GOAT, o Rafa είπε: "Μέχρι τώρα είναι ξεκάθαρο πως αυτή η συζήτηση περιλαμβάνει τρεις παίκτες. Πιστεύω πως ο καθένας από εμάς τους τρεις μπορεί να έχει αυτόν τον τίτλο, αλλά για μένα προσωπικά δεν είναι ένα θέμα που θα με κάνει να χάσω τον ύπνο μου. Και οι τρεις μας έχουμε κάνει περισσότερα πράγματα απ' όσα είχαμε ονειρευτεί και έχουμε πάει το άθλημα σε ένα υψηλότερο επίπεδο, οπότε το ντιμπέιτ για το ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών είναι ένα θέμα συζήτησης για τα media."

Ο Nadal μίλησε και ειδικά για τον Roger Federer, με τον οποίο θα ήθελε να μοιραστεί μια περιοδεία στο μέλλον, όπως είπε: "Με τον Roger μοιραστήκαμε ένα πολύ όμορφο rivalry και ελπίζω πως θα κάνουμε στο μέλλον και μαζί ένα tour, για να παίξουμε σε πόλεις που δεν είχαμε τη δυνατότητα να το κάνουμε. Το Μεξικό θα ήταν ένα ιδανικό μέρος γι' αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots