ATP
Ο Hewitt αποκάλυψε το λόγο που ο Κύργιος δεν ήταν στον τελικό του Davis Cup

 
Ο Hewitt αποκάλυψε το λόγο που ο Κύργιος δεν ήταν στον τελικό του Davis Cup
© REUTERS/Edgar Su
tn team Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 - 18:11

Ο Lleyton Hewitt αποκάλυψε πως προσπάθησε να φέρει τον Νικ Κύργιο στον τελικό του Davis Cup, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι δηλώσεις του Αυστραλού captain και το προκλητικό σχόλιο του Κύργιου.

Ο πανίσχυρος Καναδάς των Felix Auger-Aliassime και Denis Shapovalov κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το Davis Cup την περασμένη Κυριακή, κερδίζοντας στον τελικό την Αυστραλία, που δεν είχε στη σύνθεσή της τον κορυφαίο της παίκτη - και με τη βούλα πλέον - Νικ Κύργιο.

Μετά την καταπληκτική σεζόν που έκανε, ο Κύργιος πέρασε στο Νο.1 της χώρας και τερμάτισε τη σεζόν στο Νο.22 του κόσμου. Παρότι πήγε στο Τορίνο με τον Θανάση Κοκκινάκη για να παίξει στα διπλά του ATP Finals, δεν θέλησε να μείνει περισσότερες ημέρες στην Ευρώπη και επέστρεψε άμεσα στην Αυστραλία μετά τον αποκλεισμό τους, σε αντίθεση με τον Κοκκινάκη που πήγε στη Μάλαγα για το Davis Cup.

Η απουσία του Κύργιου έγινε θέμα στην Αυστραλία και ο Lleyton Hewitt, ο οποίος παλιότερα είχε αποκλείσει τον Κύργιο από την ομάδα εξαιτίας των πράξεών του, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την απουσία του.

"Δεν ξέρω, πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Εγώ δεν θα μπορούσα να προσπαθήσω περισσότερο", εξήγησε ο Hewitt, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι από τη μεριά του έκανε ό,τι μπορούσε, για να φέρει τον Κύργιο στην ομάδα. "Προσπάθησα να έρθουμε εδώ με την καλύτερη δυνατή ομάδα που θα μπορούσαμε να έχουμε", είπε χαρακτηριστικά.

Και ο Alex De Minaur, που έπαιξε εκείνος ως Νο.1 της Αυστραλίας, ρωτήθηκε και εκείνος και η απάντησή του ήταν παρόμοια: "Και εγώ προσπάθησα, απλά δεν ήταν γραφτό..."

Ο Κύργιος είπε σε πολλές συνεντεύξεις του αυτή τη χρονιά πως δεν του αρέσει να λείπει πολύ καιρό από το σπίτι του και δεν είναι καλά ψυχολογικά όταν περιοδεύει στο tour για πολλούς μήνες σερί. Ωστόσο το γεγονός πως ήταν στο Τορίνο λίγες μέρες πριν τους τελικούς του Davis Cup ήταν αυτό που έγειρε τα ερωτήματα και την απογοήτευση των Αυστραλών.

Επιπλέον, ο Κύργιος θα λάβει μέρος στο τουρνουά επίδειξης της Σαουδικής Αραβίας, Diriyah Tennis Cup, από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου - μόλις δυο εβδομάδες μετά το Davis Cup.

Ο Κύργιος έκανε μάλιστα ένα προκλητικό σχόλιο στα social media για την παρουσία του στο τουρνουά, ως απάντηση σε σχόλιο ενός χρήστη της πλατφόρμας, σε ανάρτηση του De Minaur για το ζήτημα της απουσίας του: "Βασικά, πρόκειται να πάω στη Σαουδική Αραβία για ένα εξαψήφιο ποσό", έγραψε ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots