ATP
O Norrie απέκλεισε και τον Τσιτσιπά

 
O Norrie απέκλεισε και τον Τσιτσιπά
tn team Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 - 21:09

Μετά τον Νικ Κύργιο, ο Cameron Norrie κέρδισε και τον Στέφανο Τσιτσιπά στη Σαουδική Αραβία, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Diriyah Tennis Cup.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τη μέρα του στο Diriyah της Σαουδικής Αραβίας ο Cameron Norrie, ο οποίος επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-4, 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Diriyah Tennis Cup.

Διεκδικεί το μεγάλο έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων ο 27χρονος Βρετανός τενίστας, ο οποίος ήταν από εκείνους που χρειάστηκε να παίξει δυο παιχνίδια σήμερα, αφού το πρωί είχε αντιμετωπίσει για τον 1ο γύρο τον Νικ Κύργιο.

Ο Τσιτσιπάς αντίθετα έπαιξε για 1η φορά, με τον αντίπαλό του να είναι προφανώς πιο εγκλιματισμένος στις συνθήκες του τουρνουά.

Ο Έλληνας τενίστας πέτυχε 14 άσους, έναντι 3 του Norrie, ωστόσο ο Βρετανός ήταν ο μόνος παίκτης που έκανε break, ένα σε κάθε σετ, για να φτάσει σ' αυτή τη straight sets νίκη.

Στο 1ο σετ το break έγινε στο 3ο game για τον Βρετανό, που δεν επέτρεψε στον Στέφανο να φτάσει σε break point. Είχε και τριπλό set point για το double break στο 9ο game, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κρατάει τελικά το σερβίς του και να μειώνει σε 5-4 και τον Βρετανό να κλείνει τελικά το σετ στο δικό του σερβίς για το 6-4.

Στο 2ο σετ το break ήρθε και πάλι νωρίς για τον Norrie, που πέρασε μπροστά με 2-1. Ο Τσιτσιπάς αυτή τη φορά είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στο σετ, αλλά έχασε 2 διαδοχικά break points στο επόμενο game (2-1, 15-40), με τον Norrie να στέκεται στο ύψος του και να υπερασπίζεται για μια ακόμα φορά το σερβίς του, φτάνοντας στο 3-1. Στο 8ο game επέστρεψε από το 15-30 ο Βρετανός, κρατώντας ξανά το σερβίς του για το 5-3, ενώ στο 10ο game κέρδισε 4 πόντους στη σειρά από το 0-15, για να κάνει το 6-4 και να "σφραγίσει" τη νίκη.

Αύριο θα γίνει η ημιτελική φάση του Diriyah Tennis Cup, με τον Norrie να περιμένει την τελευταία αναμέτρηση της σημερινής ημέρας, μεταξύ του Taylor Fritz και του Hubert Hurkacz, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει.

Στον άλλον ημιτελικό, που είναι ήδη γνωστός, θα παίξουν οι Stan Wawrinka και Daniil Medvedev, που απέκλεισαν νωρίτερα σήμερα τους Andrey Rublev και Alexander Zverev αντίστοιχα.

Θυμίζουμε πως αύριο ξεκινάει και το τουρνουά του διπλού, που θα είναι ένα τουρνουά δεύτερης ευκαιρίας, αφού θα αγωνιστούν οι 8 παίκτες που ηττήθηκαν στα σημερινά παιχνίδια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots