ATP
Federer: "Ο Nadal ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που είπα για την απόσυρση" (vid)

 
Federer: "Ο Nadal ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που είπα για την απόσυρση" (vid)
© REUTERS/Dylan Martinez
tn team Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 - 12:17

Ο Roger Federer μίλησε για μια ακόμα φορά για την καταπληκτική του σχέση με τον Rafael Nadal, αποκάλυψε πως ήταν από τους πρώτους στον οποίο επικοινώνησε την απόφασή του να σταματήσει το τένις και πως του ζήτησε ο ίδιος μέσω τηλεφώνου να είναι στο Laver Cup για να είναι μαζί στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του.

Μιλώντας στην εκπομπή του Trevor Noah "The Daily Show", o Federer γύρισε ξανά στη μαγική βραδιά της 23ης Σεπτεμβρίου, όταν ο Ελβετός έδωσε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, δίπλα στον Rafael Nadal, για το Laver Cup στο Λονδίνο.

Ο Federer είπε πως ζήτησε ο ίδιος από τον Nadal να πάει στο Λονδίνο, σε μια δύσκολη εποχή για τον Ισπανό, κάτι για το οποίο έχουν μιλήσει και οι δυο στο παρελθόν. Αυτό που είπε για πρώτη φορά ο Ελβετός μαέστρος, είναι πως ο Nadal ήταν ένα από τα πρώτα άτομα στα οποία μίλησε για την απόφασή του να σταματήσει, με εξαίρεση φυσικά τον στενό του κύκλο.

"Η ελπίδα μου ήταν να μπορέσω να παίξω διπλό με τον Rafa. Οπότε του τηλεφώνησα μετά το US Open. Ήταν ένα τηλεφώνημα στο οποίο ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος, γιατί ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους έξω από την ομάδα μου και την οικογένειά μου, με τον οποίο μοιράστηκα την απόφασή μου να αποσυρθώ", αποκάλυψε ο Federer.

"Έπρεπε να του τηλεφωνήσω για να του πω, πως πριν κανονίσει κάτι άλλο, θα ήθελα πολύ να έρθει στο Laver Cup και να παίξουμε μαζί στον τελευταίο μου αγώνα. Και εκείνος μου απάντησε ότι θα είναι εκεί, ό,τι και αν χρειαζόταν να κάνει", πρόσθεσε ο 41χρονος Ελβετός.

Θυμίζουμε πως ο Nadal εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε πολλά. Είχε γνωστοποιηθεί ήδη από δημοσιεύματα στην Ισπανία πως η σύζυγός του, Xisca Perello, αντιμετώπιζε επιπλοκές με την εγκυμοσύνη της και πέρασε κάποιες μέρες στο νοσοκομείο, ενώ και ο ίδιος έκανε λόγο για προσωπικά προβλήματα πίσω στο σπίτι του, χωρίς ωστόσο να πει περισσότερα.

Ήταν ο τελευταίος παίκτης που έφτασε στο Λονδίνο για το Laver Cup, μια μέρα πριν τον αγώνα του διπλού με τον Federer, αλλά και ο πρώτος που έφυγε. Δεν χάλασε όμως το χατίρι στον καλό του φίλο και μεγάλο του αντίπαλο για δυο σχεδόν δεκαετίες, προσφέροντας παράλληλα μια σπουδαία και αξέχαστη βραδιά σε όλο τον κόσμο του τένις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots