ATP
Fritz και Medvedev στον τελικό του Diriyah (vids)

 
Fritz και Medvedev στον τελικό του Diriyah (vids)
tn team Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 - 20:49

O Taylor Fritz και ο Daniil Medvedev πήραν τα δυο εισιτήρια για τον αυριανό τελικό του Diriyan Tennis Cup και θα διεκδικήσουν αύριο το μεγάλο έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Medvedev, πρωταθλητής στο πρώτο Diriyan Tennis Cup που έγινε το 2019, συνεχίζει να είναι αήττητος στη Σαουδική Αραβία καθώς κέρδισε στον πρώτο ημιτελικό τον Stan Wawrinka με 6-4, 6-4.

Ο Medvedev είχε χρειαστεί να σώσει τριπλό break point στο 2-3, 0-40, για να ισοφαρίσει σε 3-3. Αργότερα έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης, πέρασε μπροστά με 5-4 και σέρβιρε επιτυχώς για την κατάκτηση του σετ.

Το 2ο σετ ήταν διαφορετικό, είχε όμως την ίδια κατάληξη. Οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break στα 2 πρώτα games, με τον Medvedev να κάνει και 2ο break στο 5ο game και να περνάει μπροστά με 3-2. Στο επόμενο game έσβησε break point ο Ρώσος για να κάνει το 4-2, ενώ μετά από ένα δύσκολο 10ο game, στο οποίο επέστρεψε από το 0-30, "σφράγισε" τελικά τη straight sets νίκη του και μπήκε στον τελικό.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Taylor Fritz, που στον δεύτερο ημιτελικό επικράτησε δύσκολα του Cameron Norrie με 7-6 (4), 4-6, 10-6.

Ο Αμερικανός πήρε το πολύ κλειστό 1ο σετ στο tie-break, όπου ήταν καλύτερος και προηγήθηκε με 5-1 και με 6-2. O Norrie ωστόσο έκανε το μοναδικό break της αναμέτρησης στο ξεκίνημα του 2ου σετ, όπου προηγήθηκε με 2-0, και έμεινε μπροστά ως το τέλος του, για να το κερδίσει με 6-4.

Στο match tie-break ο Fritz είχε συνεχώς ένα ελαφρύ προβάδισμα, δεν έμεινε σε κανένα σημείο πίσω, αλλά ο Norrie τον ακολουθούσε συνεχώς, έως το 6-6. Μετά από αυτό το σημείο, ο Αμερικανός πήρε 4 πόντους στη σειρά και τελικά ολοκλήρωσε τη νίκη του.

Ο τελικός θα γίνει αύριο στις 19:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Eurosport 1. Θυμίζουμε πως ο νικητής θα πάρει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, ενώ ο φιναλίστ θα κερδίσει 500.000 δολάρια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots