ATP
Εκτός τελικού Τσιτσιπάς και Κύργιος

 
Εκτός τελικού Τσιτσιπάς και Κύργιος
tn team Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 - 22:28

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Νικ Κύργιος ηττήθηκαν μετά από δυο tie-break στην αναμέτρησή τους με τους Hubert Hurkacz και Dominic Stricker κι έτσι δεν θα αγωνιστούν αύριο στο Diriyah Tennis Cup.

Οι Hurkacz και Stricker επικράτησαν των Τσιτσιπά και Κύργιου με 7-6 (3), 7-6 (3) στα ημιτελικά του διπλού δεύτερης ευκαιρίας στο Diriyah Tennis Cup.

Πολλοί περίμεναν τη συνεργασία του Τσιτσιπά και του Κύργιου, ήταν όμως ένα ήσυχο βράδυ σε γενικές γραμμές, με τους δυο παίκτες να μην ανταλλάζουν πολλές κουβέντες και το κλίμα να είναι κάπως ψυχρό. Αυτό δεν επηρέασε πάντως τη συνεργασία τους στο γήπεδο, αφού έδειξαν αμφότεροι επαγγελματισμό, αν και αγωνιστικά ο Κύργιος φάνηκε να μην είναι στα καλύτερά του και να αντιμετωπίζει κάποια ενόχληση στον ώμο του.

Ο Κύργιος και ο Τσιτσιπάς ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και έκαναν break στο εναρκτήριο game, ακολούθησε όμως ένα πολύ κακό service game του Κύργιου, με τον Αυστραλό να κάνει δυο διπλά λάθη και άλλα δυο αβίαστα λάθη στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να βάλει ξανά στο σετ τους Hurkacz και Stricker.

Στη συνέχεια και οι δυο ομάδες βρήκαν καλό ρυθμό στα σερβίς τους και δεν υπήρξε νέα υποψία break, μέχρι να οδηγηθούν στο tie-break. Εκεί Κύργιος και Τσιτσιπάς προηγήθηκαν πρώτοι με mini-break στο 3-2, όμως οι Hurkacz και Stricker κέρδισαν 5 πόντους στη σειρά και κατέκτησαν το tie-break με 7-3.

Στο 2ο σετ 3 φορές έφτασαν οι receivers στο 40-40, που είναι deciding point, 2 φορές οι Τσιτσιπάς και Κύργιος και μια οι Hurkacz και Stricker, καμία από τις δυο ομάδες όμως δεν έφτασε στο break. Πήγαν ξανά σε tie-break και για μια ακόμα φορά οι Hurkacz και Stricker ήταν οι πιο ουσιαστικοί παίκτες, για να το κερδίσουν και αυτό με 7-3.

Οι Τσιτσιπάς και Κύργιος ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο Diriyan Tennis Cup κερδίζοντας το μικρότερο έπαθλο που είχε να μοιράσει το τουρνουά, από 75.000 δολάρια.

Οι Hurkacz και Stricker θα παίξουν αύριο στον τελικό με τους Matteo Berrettini και Andrey Rublev, διεκδικώντας από 250.000 δολάρια.

Οι Berrettini και Rublev είχαν κερδίσει στον άλλον ημιτελικό τους Dominic Thiem και Alexander Zverev με 6-3, 7-6 (3).

Θυμίζουμε πως στον τελικό του μονού θα αναμετρηθούν οι Daniil Medvedev και Taylor Fritz, με τον νικητή να κερδίζει το μεγάλο έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots