ATP
Πρωταθλητής στο Diriyah o Fritz (vid)

 
Πρωταθλητής στο Diriyah o Fritz (vid)
tn team Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 - 21:34

O Taylor Fritz επιβλήθηκε του Daniil Medvedev στον τελικό του Diriyah Tennis Cup, τον "εκθρόνισε" από το τουρνουά της Σαουδικής Αραβίας και κατέκτησε το μεγάλο έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Fritz ήταν καλύτερος στις κρίσιμες στιγμές στον τελικό του Diriyah Tennis Cup και επικράτησε του Medvedev με 7-6 (5), 7-6 (3), για να γίνει ο νέος πρωταθλητής του δυνατού τουρνουά επίδειξης της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Αμερικανός τενίστας, ο οποίος είχε κερδίσει τους Hubert Hurkacz (7-6, 7-5) και Cameron Norrie (7-6, 4-6, 10-6) στα δυο προηγούμενα παιχνίδια του στο τουρνουά, κατάφερε να προστατεύσει το σερβίς του σήμερα σε όλες τις δύσκολες στιγμές.

Στο 1ο σετ έσβησε 6 break points σε 3 διαφορετικά games, ενώ δύσκολα πέρασε και στο 11ο game, όταν από το 30-0 πήγε στο 30-30 και μετά από 2 ισοπαλίες κράτησε τελικά το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 6-5. Ο Medvedev δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του σ' αυτό το σετ, αλλά στο tie-break ο Fritz ήταν εκείνος που κέρδισε τους πιο κρίσιμους πόντους και προηγήθηκε με 6-3, για να αξιοποιήσει το 3ο του set point και να κατακτήσει το σετ.

Παρόμοιο ήταν και το 2ο σετ, στο οποίο ο Medvedev επίσης κρατούσε ευκολότερα το σερβίς του και ο Fritz ήρθε αντιμέτωπος με 3 break points στο 4ο game για να ισοφαρίσει σε 2-2. Ο Fritz δεν απειλήθηκε σε άλλο game και στο tie-break ήταν για άλλη μια φορά ο νικητής, επικρατώντας με 7-3 αυτή τη φορά.

Θυμίζουμε πως ο Medvedev ήταν ο πρωταθλητής στο πρώτο Diriyah Tennis Cup, που είχε γίνει το 2019. Σήμερα ο Fritz τον "εκθρόνισε" και κέρδισε και το μεγάλο έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε και το τουρνουά του διπλού, όπου κατέκτησαν τον τίτλο οι Hubert Hurkacz και Dominic Stricker, οι οποίοι κέρδισαν τους Matteo Berrettini και Andrey Rublev με 7-6 (8), 3-6, 10-7.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots