ATP
To standing ovation για τον Federer στα αθλητικά βραβεία της Ελβετίας (vids)

 
To standing ovation για τον Federer στα αθλητικά βραβεία της Ελβετίας (vids)
tn team Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 - 14:49

Ο Roger Federer πραγματοποίησε μια εμφάνιση-έκπληξη στα αθλητικά βραβεία της Ελβετίας στη Ζυρίχη το βράδυ της Κυριακής και την ώρα που ανέβηκε στη σκηνή οι πάντες σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκρότησαν παρατεταμένα.

Σχεδόν ένα λεπτό κράτησε το standing ovation στην αίθουσα, με τον Federer να παραλαμβάνει το ειδικό βραβείο για τη μακροχρόνια προσφορά του στον ελβετικό αθλητισμό, στα SRF Sports Awards.

Αυτή ήταν η 1η φορά που ένα βραβείο τέτοιου τύπου δόθηκε στον συγκεκριμένο θεσμό, μετά από 13 χρόνια. Το 2009 το είχε κερδίσει η ελβετική ομάδα ποδοσφαίρου U17, που είχε κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ τελευταία φορά που κέρδισε βραβείο προσφοράς ένας άνθρωπος και όχι ομάδα, ήταν το 2007, όταν δόθηκε στον πρόεδρο τότε της χώρας, Adolf Ogi.

Το βραβείο στον Federer παρέδωσε η Υπουργός Αθλητισμού της Ελβετίας, Viola Amherd.

"Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να κάνω το επόμενο βήμα και να αποσυρθώ. Ήταν κάτι που φοβόμουν, αλλά πήγε καλύτερα απ' όσο νόμιζα", δήλωσε ο κάτοχος 20 Grand Slams τίτλων μόλις παρέλαβε το βραβείο του, μιλώντας για το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots