ATP
ITF: Για 5η φορά παίκτης της χρονιάς ο Rafa

 
ITF: Για 5η φορά παίκτης της χρονιάς ο Rafa
© Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 - 11:30

Για 5η φορά στην καριέρα του, ο Rafael Nadal αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της χρονιάς από την παγκόσμια ομοσπονδία, που ξεχώρισε τον Ισπανό εξαιτίας των δυο κατακτήσεων Grand Slam που είχε.

Φέτος η επιλογή ήταν δύσκολη και ήταν μια από τις λίγες χρονιές που το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης δεν επιλέχθηκε αυτόματα και ως παίκτης της χρονιάς από την ITF.

Εκτός από τον Alcaraz, που ήταν φυσικά ο παίκτης που τερμάτισε στο Νο.1 της χρονιά ενώ κατέκτησε και το US Open, τον τίτλο διεκδικούσαν ακόμα ο Novak Djokovic, που κέρδισε το Wimbledon και το ATP Finals, αλλά και o Nadal, πρωταθλητής στο Australian Open και στο Roland Garros.

Τελικά τον κέρδισε ο τελευταίος, για 5η φορά στην πολύ σπουδαία καριέρα του, μετά από το 2008, το 2010, το 2017 και το 2019.

Ο 36χρονος Ισπανός έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία της ITF που κερδίζει το βραβείο για 5η φορά, μετά από τους Novak Djokovic (7), Pete Sampras (6) και Roger Federer (5).

"Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίζω τον τίτλο του ITF World Champion για 5η φορά. Όταν κέρδισα για 1η φορά το βραβείο, το 2008, δεν περίμενα ότι θα μπορούσα να παίξω σε τόσο υψηλό επίπεδο 14 χρόνια αργότερα. Ήταν πολύ ξεχωριστό που κέρδισα το Australian Open για 2η φορά, και φυσικά, το Roland Garros. Είμαι ευγνώμων για τη στήριξη των φαν σε όλο τον κόσμο και ανυπομονώ για το 2023", είπε ο Nadal.

Ο Rafa έκανε το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του αυτή τη χρονιά, μένοντας αήττητος για τα 15 πρώτα παιχνίδια του. Στα Grand Slams τουρνουά είχε 22 νίκες σε 23 αναμετρήσεις όλη τη σεζόν και χάρη στους 2 τίτλους του έφτασε τους 22 Grand Slams τίτλους, περνώντας για 1η φορά στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας χωρίς να ισοβαθμεί και παραμένοντας σε αυτή μέχρι και σήμερα, με τον Djokovic να τον ακολουθεί με 21 Slams.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots