ATP
Ruud: "Θέλω να κερδίσω ένα Grand Slam"

 
Ruud: "Θέλω να κερδίσω ένα Grand Slam"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 - 12:37

O Casper Ruud κόντρα σε όλες τις προβλέψεις κατάφερε να φτάσει σε δυο τελικούς Grand Slam διοργανώσεων το 2022. Για την επόμενη σεζόν, ο στόχος για τον Νορβηγό δεν είναι άλλος από το να σηκώσει την κούπα, κάτι που βάζει πάνω και από το Νο.1.

"Θέλω να κερδίσω ένα Grand Slam, ένα τρόπαιο που θα μπορώ να έχω για πάντα στην κατοχή μου. Το No.1 είναι κάτι που μπορείς να κρατήσεις προσωρινά, όχι όμως για πάντα. Για μένα, όπως και για πολλούς παίκτες ακόμα, ο μεγαλύτερος στόχος είναι να κατακτήσω έναν Grand Slam τίτλο", είπε ο Ruud σε δηλώσεις που έκανε από το Άμπου Ντάμπι.

Ο φιναλίστ του US Open και του Roland Garros, αγωνίστηκε στο Mubadala World Tennis Championship την περασμένη εβδομάδα, όπου ηττήθηκε από τον Στέφανο Τσιτσιπά και κέρδισε τον Carlos Alcaraz, για να πάρει την 3η θέση του δυνατού τουρνουά επίδειξης.

"Το court ήταν λίγο διαφορετικό και χρειάστηκα χρόνο για να το συνηθίσω. Τις τελευταίες εβδομάδες παίζαμε περισσότρερο στα indoors, ειδικά στη Νότια Αμερική, όπου έπαιξα πολλά ματς με τον Rafa (Nadal) σε κλειστά γήπεδα. Οπότε χρειάστηκα λίγο περισσότερο χρόνο για να συνηθίσω τη ζέστη, αλλά κάθε φορά που έβγαινα στο court ένιωθα και καλύτερα", εξήγησε ο Ruud, ο οποίος συμμετείχε στη λατινοαμερικάνικη περιοδεία του Nadal την τελευταία εβδομάδες του Νοεμβρίου και την πρώτη του Δεκεμβρίου, παίζοντας με τον Ισπανό σε 5 διαφορετικές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots