ATP
Στο Νο.145 του κόσμου ο Πέτρος Τσιτσιπάς

 
Στο Νο.145 του κόσμου ο Πέτρος Τσιτσιπάς
tn team Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 - 14:15

Νέο career high σημείωσε ο Πέτρος Τσιτσιπάς στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών στην ΑΤΡ, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.145.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς σημείωσε μικρή άνοδο τριών θέσεων αυτή την εβδομάδα, αλλά αρκετή για να βελτιώσει το προηγούμενο career high του και να βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.145 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών στην ΑΤΡ.

Πριν από δυο εβδομάδες είχε βελτιώσει το career high του ξανά ο 22χρονος Έλληνας τενίστας, ανεβαίνοντας για 1η φορά τότε στο Νο.148 του κόσμου, που ήταν και η θέση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Πέτρος έχει καταφέρει να παγιωθεί στο Top 200 της κατάταξης των διπλών και σιγά σιγά φαίνεται εδραιώνεται και στο Top 150, όπου βρίσκεται για 3η διαδοχική εβδομάδα.

Την προηγούμενη εβδομάδα δεν έλαβε μέρος σε κάποιο τουρνουά, αλλά πριν από δυο εβδομάδες ήταν ημιφιναλίστ στο Challenger της Maia στην Πορτογαλία, ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν φιναλίστ στο Challenger του Ελσίνκι στη Φινλανδία, όπου έχασε για έναν πόντο τον τίτλο στον τελικό.

Στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε σταθερός στο Νο.73 του κόσμου, ενώ πίσω από τα αδέρφια Τσιτσιπά είναι ο Μιχάλης Περβολαράκης, που κέρδισε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.175 του κόσμου. Ο Μάρκος Καλοβελώνης κερδισε 3 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.238.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Στα μονά, πάντα πρώτος βεβαίως είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που βρίσκεται στο Νο.4 του κόσμου και θα βρίσκεται εκεί τουλάχιστον μέχρι και τη δεύτερη εβδομάδα του 2023.

Στο Νο.2 της χώρας μας είναι ο Περβολαράκης, ο οποίος αυτή την εβδομάδα κέρδισε 5 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.503, ενώ στο Νο.3 της Ελλάδας είναι ο Στέφανος Σακελλαρίδης, που άφησε πίσω του 30 θέσεις και βελτίωσε το προσωπικό του ρεκόρ, στο Νο.857 του κόσμου. Στην πρώτη 1000άδα βρίσκονται ακόμα οι Αλέξανδρος Σκορίλας και Μάρκος Καλοβελώνης, στο Νο.977 και Νο.978 αντίστοιχα.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots