ATP
Αδελαΐδα: Με το καλημέρα εκτός Rune και Auger-Aliassime! (vids)

 
Αδελαΐδα: Με το καλημέρα εκτός Rune και Auger-Aliassime! (vids)
tn team Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 - 9:16

Με δυο μεγάλες εκπλήξεις ξεκίνησε το 250άρι της Αδελαΐδας, καθώς τόσο ο Holger Rune όσο και ο Felix Auger-Aliassime έμειναν εκτός από τον 1ο γύρο της διοργάνωσης!

Ο Rune, ο οποίος είχε κλείσει τη σεζόν με το πολύ εντυπωσιακό τουρνουά στο Παρίσι και ήταν ο μόνος παίκτης που κέρδισε τον Novak Djokovic στα indoors, γνώρισε την ήττα από τον Yoshihito Nishioka με 2-6, 6-4, 6-4.

Παρά το δυνατό του ξεκίνημα και το γεγονός πως κέρδισε με double break το 1ο σετ, ο 19χρονος Δανός, Νο.11 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο.5 στο ταμπλό, τα βρήκε σκούρα στη συνέχεια του αγώνα.

O Nishioka προηγήθηκε με 4-1 στο 2ο σετ και ο Rune μείωσε προσωρινά σε 4-3, αλλά ο Ιάπωνας δεν έχασε άλλη φορά το σερβίς του, επιστρέφοντας από το 15-30 στο 10ο game για να κάνει το 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break για να γίνει το 3-3, αλλά ο Nishioka έκανε και δεύτερο break και πέρασε μπροστά με 4-3. Ο Rune είχε ευκαιρία για να επιστρέψει ξανά, αλλά ο Ιάπωνας έσβησε διπλό break point στο 4-3, 15-40 και έκανε το 5-3. Στο 10ο game επέστρεψε από το 15-30 και σέρβιρε με επιτυχία για τη μεγάλη αυτή νίκη.

Ένας άλλος seeded παίκτης που βρίσκεται στο ίδιο τμήμα του ταμπλό, ο Felix Auger-Aliassime, ηττήθηκε νωρίτερα από τον Alexei Popyrin με 6-4, 7-6 (5).

Ο νεαρός Αυστραλός έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ στο 9ο game για να περάσει μπροστά με 5-4, ενώ στο επόμενο game έσωσε break point και κράτησε το σερβίς του για το 6-4.

Στο 2ο σετ ο Felix, Νο.2 στο ταμπλό, αντέδρασε και προηγήθηκε με 3-0, όμως ο Popyrin επέστρεψε στο σετ, ισοφάρισε σε 4-4 και αργότερα το κατέκτησε στο tie-break με 7-5, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη έκπληξη.

Ο Popyrin θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Marcos Giron, που κέρδισε χθες τον Richard Gasquet με 7-6 (5), 6-7 (6), 7-5, ενώ ο Nishioka θα παίξει με τον Mackenzie McDonald, που ξεπέρασε με εγκατάλειψη το εμπόδιο του Daniel Elahi Galan. Οι δυο νικητές αυτών των αγώνων, θα παίξουν για μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Δυο ακόμα αγώνες έχουν ολοκληρωθεί σήμερα για τον 1ο γύρο της Αδελαΐδας, με τον Quentin Halys να κερδίζει τον Jordan Thompson με 6-3, 6-4. Περιμένει τον Novak Djokovic o Halys, που αύριο θα παίξει για τον 1ο γύρο με έναν άλλον Γάλλο, τον Constant Lestienne.

Τέλος, ο Miomir Kecmanovic κέρδισε τον Christopher O'Connell με 6-4, 6-4 και θα περιμένει τον Daniil Medvedev, που θα κάνει αύριο την πρεμιέρα του απέναντι στον Lorenzo Sonego.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots