ATP
Δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε ο Djokovic (vid)

 
Δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε ο Djokovic (vid)
© Tennis Australia
tn team Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 - 9:38

O Novak Djokovic δεν είχε εύκολη αποστολή απέναντι στον Quentin Halys στον δεύτερο αγώνα του στην Αδελαΐδα, αλλά μετά από δυο πολύ κλειστά σετ κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Adelaide International.

Κάτι λιγότερο από 2 ώρες χρειάστηκε να μείνει στο court ο Nole, ο οποίος επικράτησε του Halys με 7-6 (3), 7-6 (5) και μπήκε στην τελική 8άδα του 250αριού της Αδελαΐδας.

O 35χρονος Σέρβος έμεινε πίσω με 0-3 στο ξεκίνημα του αγώνα και χρειάστηκε να επιστρέψει από το 2-5, για να αποφύγει τα χειρότερα. Τα κατάφερε πάντως, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί προηγήθηκε με 5-0, για να επικρατήσει τελικά με 7-3.

Και στο 2ο σετ ζορίστηκε ο Djokovic, χωρίς όμως να μείνει ποτέ πίσω στο σκορ. Ο Halys ωστόσο αντιστάθηκε σθεναρά και κατάφερε να κρατήσει όλα τα service games του, ακόμα και στο 10ο game, όταν ο Nole είχε διπλό match point στο 4-5, 15-40.

Στο νέο tie-break που παίχτηκε οι δυο παίκτες πήγαιναν πόντο-πόντο ως το τέλος, με τον Djokovic να κάνει το καθοριστικό mini-break στον 11ο πόντο για να πάρει το προβάδισμα με 6-5, αξιοποιώντας στη συνέχεια και το match point του, 3ο συνολικά και 1ο που ήρθε στο δικό του σερβίς.

Ο κάτοχος 9 τίτλων στο Australian Open, ο οποίος δεν έχει ηττηθεί στην Αυστραλία από το 2018, πέτυχε την 7η διαδοχική νίκη του στο tour.

Στα προημιτελικά της Αδελαΐδας θα αντιμετωπίσει τον Denis Shapovalov, που νωρίτερα είχε κερδίσει τον Roman Safiullin με 6-4, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots