ATP
O Sinner απέκλεισε Κοκκινάκη και μπήκε 8άδα (vid)

 
O Sinner απέκλεισε Κοκκινάκη και μπήκε 8άδα (vid)
tn team Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 - 13:23

Ο Jannik Sinner δεν είχε εύκολη αποστολή απέναντι στον Θανάση Κοκκινάκη, αλλά τον κέρδισε έπειτα από δυο κλειστά σετ και προκρίθηκε στους "8" της Αδελαΐδας.

Ο Sinner επικράτησε του Κοκκινάκη με 7-6 (2), 6-4 έπειτα από 2 ώρες και 2 λεπτά αγώνα, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στους αυριανούς προημιτελικούς του Adelaide International.

Ο 21χρονος Ιταλός, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.15 στην παγκόσμια κατάταξη, χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά μέχρι να κερδίσει το 1ο σετ, που κρίθηκε σε πολύ λίγους πόντους. Αρχικά έσβησε τα 4 πρώτα break points που αντιμετώπισε, ενώ στο πρώτο game που έγινε απειλητικός στο σερβίς του Κοκκινάκη, έκανε το break και προηγήθηκε με 5-3.

Ο Κοκκινάκης ωστόσο δεν το έβαλε κάτω, κέρδισε τους 8 από τους 9 επόμενους πόντους και ισοφάρισε σε 5-5. Είχε μάλιστα μεγάλη ευκαιρία να πάρει και τον έλεγχο του σετ ο Ελληνοαυστραλός, που έχασε διπλό break point στο 5-5, 15-40. Ο Sinner βγήκε ξανά από τη δύσκολη θέση και προηγήθηκε με 6-5, για να κάνει αργότερα ένα πολύ καλό tie-break, όπου επικράτησε με 7-2.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με τον Sinner να κάνει νωρίς το break και να παίρνει το προβάδισμα με 3-1. Δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του αυτή τη φορά ο Ιταλός, που έφτασε με ασφάλεια μέχρι το 6-4 και την επικράτηση.

Στα προημιτελικά του 250αριού της Αδελαΐδας, όπου αγωνίζονται αρκετοί από τους κορυφαίους της παγκόσμιας κατάταξης, ο Sinner θα αντιμετωπίσει τον Sebastian Korda, που μετά τον Andy Murray απέκλεισε και τον Roberto Bautista Agut, με 6-4, 6-4.

Νωρίτερα σήμερα, τη νίκη για τον 2ο γύρο πήρε και ο Novak Djokovic, που κέρδισε επίσης σε δυο κλειστά σετ τον Quentin Halys, καθώς και ο Denis Shapovalov, που θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Nole στο τουρνουά. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots