ATP
Διεκδικεί άνοδο στο Νο.2 ο Τσιτσιπάς

 
Διεκδικεί άνοδο στο Νο.2 ο Τσιτσιπάς
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 - 16:44

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να μπει στο Australian Open και ως Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, αν συνεχίσει αήττητος στο United Cup.

Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε αήττητος στο Περθ για το United Cup, βοηθώντας τα μέγιστα την Ελλάδα να κατακτήσει την 1η θέση μεταξύ των 6 ομάδων που αγωνίστηκαν στην πόλη και να πάρει φυσικά το εισιτήριο για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης, που θα φιλοξενηθεί στο Σίδνεϊ.

Το Σάββατο ο Στεφ θα δώσει τον επόμενο αγώνα του, κόντρα στον Matteo Berrettini της Ιταλίας, στις 8 το πρωί ώρα Ελλάδας. Αν κερδίσει τον αγώνα, ανεξάρτητα από το αν η Ελλάδα προκριθεί ή όχι, ο Στεφ θα πλησιάσει τον Casper Ruud στους 5 βαθμούς, όμως θα παραμείνει στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφαρίζοντας το career high του.

Αν ωστόσο κερδίσει η Ελλάδα, ο Στέφανος θα δώσει έναν ακόμα αγώνα, την Κυριακή, είτε απέναντι στον Taylor Fritz (ΗΠΑ), είτε απέναντι στον Hubert Hurkacz (Πολωνία). Αν τον κερδίσει και αυτόν, θα αφήσει πίσω του και τον Rafael Nadal και θα ανεβεί για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.2 του κόσμου.

Θυμίζουμε πως η θέση που θα έχει ο Στέφανος την ερχόμενη Δευτέρα, θα είναι και η θέση με την οποία θα μπει στο ταμπλό του Australian Open και στην κλήρωση της επόμενης Πέμπτης. Αν καταφέρει να είναι στο Νο.2 θα αποφύγει τον Carlos Alcaraz μέχρι τον τελικό, όχι απαραίτητα όμως και τους Novak Djokovic και Daniil Medvedev, που θα βρίσκονται σίγουρα εκτός Top 4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots