ATP
Συνεχίζεται η υπεράσπιση για Κοκκινάκη στην Αδελαΐδα (vid)

 
Συνεχίζεται η υπεράσπιση για Κοκκινάκη στην Αδελαΐδα (vid)
tn team Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 - 12:58

O Θανάσης Κοκκινάκης έκαμψε την αντίσταση του Miomir Kecmanovic στα τρια σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Adelaide International, παραμένοντας σε τροχιά υπεράσπισης.

Ο Κοκκινάκης έκανε και σήμερα ένα πολύ καλό παιχνίδι, για να επικρατήσει του Kecmanovic με 6-3, 6-7 (4), 6-1 και να εξασφαλίσει την είσοδό του στα ημιτελικά του Adelaide International.

Ο Κοκκινάκης έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και σήμερα από τη γραμμή του σερβίς, πετυχαίνοντας 22 άσους. Συνολικά σταμάτησε στους 59 winners, έχοντας σχεδόν τους τριπλάσιους από τον Kecmanovic, που είχε 20. Ο Κοκκινάκης έκανε και 30 αβίαστα λάθη, έναντι 13 του Σέρβου.

O 26χρονος Ελληνοαυστραλός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-0, ενώ έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του 1ου σετ, χωρίς να κινδυνέψει σε κανένα service game του.

Ούτε στο 2ο σετ κινδύνεψε με break point o Κοκκινάκης, όμως ο Kecmanovic άντεξε μέχρι το tie-break και εκεί επικράτησε με 7-4, για να τον βάλει σε περιπέτειες. Δεν πτοήθηκε πάντως ο Θανάσης, που άνοιξε και το 3ο σετ με break, για το 3-0.

Στη συνέχεια απειλήθηκε για 1η φορά το σερβίς του, αλλά έσβησε δυο break points, ένα στο 3ο game (3-0) και άλλο ένα στο 5ο (4-1). Αφού έμεινε μπροστά, ο Κοκκινάκης έκανε νέο break στο 6ο game, όπου χρειάστηκε την 7η ευκαιρία του, για να κάνει το 5-1 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του με ένα love service game.

Αυτή ήταν η 3η φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις που ο Κοκκινάκης χρειάστηκε 3ο σετ γι' αυτή την εβδομάδα, μετά τις νίκες του επί των Alexei Popyrin και Andrey Rublev.

Στα ημιτελικά ο Κοκκινάκης θα αντιμετωπίσει τον Roberto Bautista Agut, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε τον Alejandro Davidovich Fokina με 6-3, 6-2.

Στον άλλον ημιτελικό, ο Jack Draper θα αντιμετωπίσει τον Soon-woo Kwon. Ο Draper επιβλήθηκε του Karen Khachanov με 6-4, 7-6 (3), ενώ ο Kwon απέκλεισε τον Mikael Ymer με 6-1, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots