ATP
Συνεχίζουν στο Μονπελιέ Sinner και Rune (vids)

 
Συνεχίζουν στο Μονπελιέ Sinner και Rune (vids)
© Open Sud de France / JB Autissier Panoramic
tn team Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 - 0:06

Οι δυο κορυφαίοι του ταμπλό του Open Sud de France, Jannik Sinner και Holger Rune, συνεχίζουν ακάθεκτοι στα ημιτελικά του Μονπελιέ.

Ο Sinner, ο οποίος έκανε την πρεμιέρα του στα προημιτελικά του Open Sud de France, επικρατώντας του Lorenzo Sonego με 6-4, 6-2 σε 1 ώρα και 35 λεπτά αγώνα.

Ο 21χρονος Ιταλός, Νο.17 στον κόσμο και Νο.2 στο ταμπλό, είχε bye για τον 2ο γύρο και εκεί πέρασε με walkover το εμπόδιο του Marton Fucsovics. Έκανε μια καλή πρεμιέρα σήμερα, αξιοποιώντας τα 4 από τα 8 break points του, για να "σπάσει" 2 φορές σε κάθε σετ το σερβίς του συμπατριώτη του.

Στα προημιτελικά του indoors τουρνουά του Μονπελιέ, ο Sinner θα αντιμετωπίσει τον μόλις 18χρονο Arthur Fils, που πήρε το γαλλικό ντέρμπι με τον Quentin Halys, με 7-6 (3), 6-3, για να προκριθείσ τον πρώτο ΑΤΡ ημιτελικό της καριέρας του.

Στον άλλον ημιτελικό θα παίξουν ο Holger Rune και ο Maxime Cressy. O Rune, Νο.1 στο ταμπλό, έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του Gregoire Barrere με 7-6 (2), 7-6 (5).

O 19χρονος Δανός ανέτρεψε το 1-4 στο 1ο σετ, το οποίο έστειλε στο tie-break και εκεί κυριάρχησε, κατακτώντας το με 7-2. Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο δεν έφτασε στο break, με τον Rune να κερδίζει και πάλι το tie-break, με 7-5.

Ο επόμενος αντίπαλός του, Maxime Cressy, έκανε ένα φανταστικό ματς και έβγαλε εκτός το Νο.3 του ταμπλό, Borna Coric, με 7-6 (2), 6-4.

Παρότι ήταν ο μόνος που ήρθε αντιμέτωπος με break points στο 1ο σετ, ο Cressy έσβησε και τις 3 ευκαιρίες του Coric, για να στείλει το σετ στο tie-break και να το κερδίσει με 7-2. Στο 2ο σετ ήταν ο μόνος παίκτης που έκανε break, για να προηγηθεί νωρίς με 3-1 και να μείνει μπροστά ως το τέλος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots