ATP
Στον τελικό ο Sinner, εκτός ο Rune (vids)

 
Στον τελικό ο Sinner, εκτός ο Rune (vids)
© Open Sud de France / JB Autissier Panoramic
tn team Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 - 21:44

O Jannik Sinner κέρδισε τον 18χρονο Arthur Fils και προκρίθηκε στον τελικό του Open Sud de France. Στον τελικό δεν θα είναι ο Holger Rune, που ηττήθηκε από τον Maxime Cressy στο άλλο παιχνίδι της ημέρας.

Στον πρώτο του τελικό στη φετινή σεζόν προκρίθηκε ο Jannik Sinner, ο οποίος σταμάτησε την ευχάριστη έκπληξη της εβδομάδας στο Μονπελιέ, τον 18χρονο Arthur Fils, κερδίζοντάς τον με 7-5, 6-2.

Οι δυο παίκτες είχαν ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, στο οποίο μάλιστα ο Sinner ήρθε αντιμέτωπος με διπλό set point στο 4-5, 15-40, αλλά κατάφερε να το σβήσει για να ισοφαρίσει σε 5-5. Αργότερα έκανε το πρώτο break του αγώνα και σέρβιρε επιτυχώς για την κατάκτηση του σετ και το 7-5.

Η μεγάλη επιστροφή που έκανε στο τέλος του 1ου σετ, άνοιξε τον δρόμο του 21χρονου Ιταλού, που έκανε δυο ακόμα break στο ξεκίνημα του 2ου σετ και προηγήθηκε με 4-0, φτάνοντας τα 7 κερδισμένα games στη σειρά. Στο 8ο game ολοκλήρωσε και την αποστολή του ο Sinner, έπειτα από 1 ώρα και 34 λεπτά παιχνιδιού.

Αύριο ο Ιταλός θα παίξει στον 8ο τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 7ο τίτλο του, αφού μόνο μια φορά έχει χάσει τελικό.

Θα αντιμετωπίσει τον Maxime Cressy, που στον άλλον ημιτελικό πέτυχε μεγάλη νίκη εις βάρος του κορυφαίου του ταμπλό και Νο.9 στον κόσμο, Holger Rune, με 7-5, 6-7 (3), 7-6 (4), έπειτα από 2 ώρες και 39 λεπτά αγώνα.

Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, που μετά το break του Cressy στο τέλος του 1ου σετ δεν είχε άλλο break point. O Rune ήταν καλύτερος στο tie-break του 2ου σετ, ο Αμερικανός ωστόσο ξεκίνησε καλύτερα στο tie-break του 3ου και προηγήθηκε με 3-0, για να κρατήσει έως το τέλος τη διαφορά του ενός mini-break και να φτάσει στη μεγάλη νίκη με 7-4.

Για τον Cressy αυτός θα είναι ο 4ος τελικός καριέρας, μετά από τους 3 τελικούς που είχε πέρσι, στα 250άρια της Μελβούρνης, του Ίστμπουρν και του Νιούπορτ. Θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της καριέρας του μετά το Νιούπορτ, ενώ σε indoor τουρνουά θα είναι ο 1ος του τελικός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots