ATP
Πρωταθλητής στο Μονπελιέ ο Sinner (vid)

 
Πρωταθλητής στο Μονπελιέ ο Sinner (vid)
© Open Sud de France / JB Autissier Panoramic
tennisnews team Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023 - 19:52

O Jannik Sinner κέρδισε και τον Maxime Cressy με 2-0 σετ, για να γίνει ο νέος πρωταθλητής του Open Sud de France στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Ο Sinner επικράτησε στον τελικό του Open Sud de France τον Cressy με 7-6 (3), 6-3, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εβδομάδα του στο Μονπελιέ.

Ο 21χρονος Ιταλός, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.17 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν είχε καταφέρει να πετύχει νίκη σε καμία από τις δυο προηγούμενες εμφανίσεις του στο 250άρι του Μονπελιέ, όμως αυτή την εβδομάδα δεν έχασε ούτε ένα σετ στους 3 αγώνες που χρειάστηκε να δώσει.

Θυμίζουμε πως προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά, αφού είχε bye για τον 2ο γύρο και πέρασε με walkover τον Marton Fucsovics, για να κερδίσει εκεί τον Lorenzo Sonego με 6-4, 6-2. Στα ημιτελικά απέκλεισε τον 18χρονο Arthur Fils, στην εβδομάδα αποκάλυψη του Γάλλου, με 7-5, 6-2.

Και σήμερα βρήκε σθεναρή αντίσταση αλλά την έκαμψε στα δυο σετ, κερδίζοντας το 1ο απέναντι στον Cressy στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-3. Νωρίτερα και οι δυο παίκτες είχαν τις ευκαιρίες τους, με τον Sinner να φτάνει πρώτος σε διπλό break point στο 1ο game, αλλά και τον Cressy να έχει μεγάλη τριπλή ευκαιρία στο 4ο game, στο 1-2, 0-40.

Ο Sinner έμεινε στο ύψος του και αφού πήρε το 1o σετ στο tie-break, έκανε το μοναδικό break στο 8ο game του 2ου σετ, για να περάσει μπροστά με 5-3 και να σερβίρει επιτυχώς για τη νίκη στο επόμενο game.

Ο Sinner κατέκτησε τον 7ο τίτλο της καριέρας του, βελτιώνοντας το πολύ καλό ρεκόρ που έχει σε τελικούς στο 7-1 νίκες. Ήταν ο 1ος τίτλος του στη χρονιά και ο 4ος τίτλος του σε indoor διοργάνωση.

Τη Δευτέρα ο νεαρός Ιταλός θα κερδίσει 3 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.14 της παγκόσμιας κατάταξης. O Cressy θα κερδίσει 11 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.40 του κόσμου, όντας 9 θέσεις χαμηλότερα από το career high του. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots