ATP
Αποκλεισμός στο διπλό του Ρότερνταμ για τα αδέρφια Τσιτσιπά

 
Αποκλεισμός στο διπλό του Ρότερνταμ για τα αδέρφια Τσιτσιπά
© ABN AMRO WTT
tn team Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 - 13:17

Οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκαν στον 1ο γύρο του ABN AMRO World Tennis Tournament στο Ρότερνταμ, από την πολύ καλή ομάδα και Νο.4 του ταμπλό, των Lloyd Glasspool και Harri Heliovaara.

Για ακόμα μια φορά, οι Glasspool και Heliovaara αποτέλεσαν απροσπέλαστο εμπόδιο για τους αδερφούς Τσιτσιπάς, που γνώρισαν την ήττα από το Νο.4 ζευγάρι του ταμπλό του Ρότερνταμ, με 6-3, 6-4.

Οι Glasspool και Heliovaara ξεκίνησαν πολύ καλά το ματς και έκαναν νωρίς το πρώτο break, για να προηγηθούν με 4-1 στο 1ο σετ. Χωρίς να απειληθούν άμεσα στο σερβίς τους και με ένα love service game στο 9ο game, έφτασαν στην κατάκτηση του 1ου σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ οι αδερφοί Τσιτσιπά έκαναν για 1η φορά break στο ματς και προηγήθηκαν με 3-1, όμως οι Glasspool και Heliovaara "έσπασα" 2 φορές στη συνέχεια του σετ το σερβίς του Στέφανου, για να ισοφαρίσουν αρχικά σε 3-3 και για να πάρουν και το προβάδισμα με 5-4 σε πολύ κρίσιμο σημείο. Δεν είχαν πρόβλημα να κλείσουν στο σερβίς του το παιχνίδι και να "κλειδώσουν" την πρόκριση σε 64 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 3η φορά που βρήκαν μπροστά τους το συγκεκριμένο δίδυμοι οι αδερφοί Τσιτσιπά και δεν μπόρεσαν να το κερδίσουν. Το 2021 ο Βρετανός και ο Φινλανδός τους είχαν κερδίσει στο 250άρι της Μασσαλίας ξανά σε indoor γήπεδο με 7-5, 6-1, ενώ το 2022 τους είχαν κερδίσει στο 250άρι του Μονάχου, στο χώμα, με 6-4, 6-1.

Στον 2ο γύρο του 500αριού του Ρότερνταμ, Glasspool και Heliovaara θα αντιμετωπίσουν είτε τους Rohan Bopanna και Matthew Ebden, είτε τους Hugo Nys και Jan Zielinski.

Για τον Στέφανο, το ενδιαφέρον για το υπόλοιπο της εβδομάδας επικεντρώνεται φυσικά στα μονά, όπου θα είναι στο Νο.1 του ταμπλό και θα επιχειρήσει να συνεχίσει την εκπληκτική του φετινή πορεία, στην οποία μέχρι τώρα έχει 12 νίκες σε 13 αναμετρήσεις.

Στην πρεμιέρα του, που θα είναι είτε την Τρίτη είτε την Τετάρτη, θα αντιμετωπίσει τον Emil Ruusuvuori.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots