ATP
Εκτός Ρότερνταμ Rublev και Zverev! (vid)

 
Εκτός Ρότερνταμ Rublev και Zverev! (vid)
© ABN AMRO WTT
tn team Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 - 0:46

Πρόωρα αποχαιρέτησαν τον Ρότερνταμ οι Andrey Rublev και Alexander Zverev, που ηττήθηκαν αμφότεροι σήμερα στο ABN AMRO Open. Συνεχίζουν στα προημιτελικά Stan Wawrinka και Grigor Dimitriv.

Οι Rublev και Zverev αποχαιρέτησαν νωρίς το Ρότερνταμ, καθώς δεν κατάφεραν να περάσουν σήμερα από τον 1ο και τον 2ο γύρο αντίστοιχα.

Παρότι προηγήθηκε με σετ, ο Zverev ηττήθηκε από τον Tallon Griekspoor με 4-6, 6-3, 6-4, στον τελευταίο αγώνα της σημερινής ημέρας στο Rotterdam Ahoy.

Με τον Zverev να μην έχει βρει ακόμα το καλύτερό του τένις, ο 26χρονος Ολλανδός κατάφερε να σβήσει τα 6 από τα 7 break points που αντιμετώπισε, ενώ σε 2ο και 3ο σετ δεν έχασε καμία φορά το σερβίς του και ήταν αισθητά καλύτερος από τον Zverev.

O Zverev πάντως είχε την ευκαιρία να πάρει το ματς στο 3ο σετ, όταν βρέθηκε στο 1-2, 15-40, αλλά ο Griekspoor έσβησε 3 break points σ' αυτό το game, έκανε το 2-2 και λίγο αργότερα πήρε και το break, για να περάσει μπροστά με 4-3.

Ο Griekspoor θα περιμένει την αυριανή αναμέτρηση του Holger Rune με τον Gijs Brouwer, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά. Ο Rune έκανε σήμερα την πρεμιέρα του, κερδίζοντας για τον 1ο γύρο τον Constant Lestienne με 6-4, 6-4.

Την ήττα γνώρισε από τον 1ο γύρο o Andrey Rublev, No.2 στο ταμπλό, ο οποίος βεβαίως είχε μια πολύ δύσκολη πρεμιέρα κόντρα στον Alex De Minaur. O Aυστραλός δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point και "έσπασε" μια φορά σε κάθε σετ τον αντίπαλό του, για να φτάσει στην άνετη νίκη με 6-4, 6-4.

Στον 2ο γύρο ο De Minaur θα αντιμετωπίσει τον Maxime Cressy, που είχε κερδίσει από το μεσημέρι τον Tim Van Rijthoven με 6-3, 6-7 (2), 6-3.

Στα προημιτελικά εκτός από τον Griekspoor μπήκαν από σήμερα και οι Grigor Dimitrov και Stan Wawrinka, που αμφότεροι δείχνουν να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Dimitrov απέκλεισε το Νο.5 του ταμπλό, Hubert Hurkacz, με 7-6 (4), 7-6 (5).

Ο Wawrinka με τη σειρά του κέρδισε τον Richard Gasquet με 6-3, 6-3 και θα περιμένει το ματς του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Jannik Sinner, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή στα προημιτελικά. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots