ATP
Πρωταθλητής στο Ρότερνταμ ο Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © ABN AMRO Open
tn team Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 - 19:28

O Daniil Medvedev επέστρεψε στους τίτλους, ολοκληρώνοντας την πολύ καλή εβδομάδα του στο Ρότερνταμ με νίκη επί του Jannik Sinner στον τελικό του ABN AMRO Open.

Αν και βρέθηκε πίσω με σετ, ο Daniil Medvedev κυριάρχησε στο υπόλοιπο του αγώνα και επιβλήθηκε του Jannik Sinner με 5-7, 6-2, 6-2, για να γίνει ο νέος πρωταθλητής του Ρότερνταμ.

 

Ο Medvedev κέρδισε τον 2ο διαδοχικό τίτλο του σε indoor και σε 500άρι τουρνουά, αφού το προηγούμενο στο οποίο είχε λάβει μέρος, ήταν το 500άρι της Βιέννης τον περασμένο Οκτώβριο, όπου επίσης είχε αναδειχθεί πρωταθλητής.

Για τη φετινή σεζόν ήταν ο πρώτος του τίτλος, ενώ συνολικά ήταν ο 16ος τίτλος στην καριέρα του, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε τελικούς στο 16-12 νίκες.

O Sinner, ο οποίος προερχόταν από ένα σερί 7 διαδοχικών νικών και είχε κερδίσει τον τίτλο στο Μονπελιέ την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκίνησε καλύτερα στον τελικό και προηγήθηκε με 4-1 στο 1ο σετ. Παρότι ισοφαρίστηκε στο 4-4, ο Ιταλός έκανε νέο break στο 12ο game και τελικά πήρε το σετ με 7-5.

Ο Medvedev ωστόσο άνοιξε με ένα break το 2ο σετ και έκτοτε δεν απειλήθηκε καθόλου. Έκανε και δεύτερο break για να "ξεφύγει" με 5-1 και να κατακτήσει το σετ με 6-2, ενώ εξίσου άνετα κέρδισε και το 3ο σετ, στο οποίο "έσπασε" άλλες 2 φορές τον Ιταλό, σε 3ο (2-1) και 7ο game (5-2), ενώ έσβησε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε στο δικό του σερβίς.

Μετά από 2 ώρες και 29 λεπτά ενός πολύ ωραίου τελικού, η νίκη ήταν γεγονός για τον Medvedev, που παρέμεινε αήττητος απέναντι στον Sinner, σε 5 αναμετρήσεις (5-0).

Για 1η φορά αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Ρότερνταμ ο 27χρονος Ρώσος, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στο Top 10 την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα θα κερδίσει 3 θέσεις αύριο, ανεβαίνοντας στο Νο.8 της ΑΤΡ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots