ATP
Πρωταθλητής στη Μασσαλία ο Hurkacz (vids)

 
Πρωταθλητής στη Μασσαλία ο Hurkacz (vids)
© Open 13
tn team Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 - 17:04

O Hubert Hurkacz νίκησε τον Benjamin Bonzi με 2-0 σετ και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Open 13 της Μασσαλίας, για να κατακτήσει τον 6ο τίτλο της καριέρας του.

Ο Hubert Hurkacz σίγουρα πέρασε από πολλές δύσκολες καταστάσεις αυτή την εβδομάδα, αλλά μπήκε στον τελικό του Open 13 και σήμερα ήταν επιβλητικός, για να κερδίσει τον αγαπημένο του κοινού, Benjamin Bonzi, με 6-3, 7-6 (4).

 

O 26χρονος Πολωνός, Νο.1 στο ταμπλό, κατέκτησε έτσι τον 6ο τίτλο της καριέρας του, στον πρώτο του φετινό τελικό. Βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς στο 6-1, ενώ κέρδισε τον 2ο τίτλο του σε indoor τουρνουά, μετά από το Moselle Open τον Σεπτέμβριο του 2021, ξανά στη Γαλλία.

Στον σημερινό τελικό ο Hurkacz ήταν πολύ καλός από τη γραμμή του σερβίς, πέτυχε 19 άσους και κέρδισε το 93% των πόντων στα πρώτα του σερβίς (41/44). Το μοναδικό σημείο που βρέθηκε υπό πίεση, ήταν στο 12ο game του 2ου σετ, όπου όμως έσωσε 3 set points και κράτησε το σερβίς του για να στείλει το σετ στο tie-break. Εκεί φρόντισε να επικρατήσει με 7-4 και να τελειώσει την υπόθεση νίκη, σε 1 ώρα και 30 λεπτά παιχνιδιού.

Να θυμίζουμε πως ο Hurkacz είχα χάσει το πρώτο του σετ στο τουρνουά, κερδίζοντας τελικά στην πρεμιέρα του τον Ελβετό Leandro Riedi με 4-6, 6-3, 6-2. Στη συνέχεια χρειάστηκε να σβήσει match point για να κερδίσει στα προημιτελικά τον Mikael Ymer με 6-3, 3-6, 7-6 (6), ενώ λιγότερο αγχωτικός ήταν ο ημιτελικός, όπου κέρδισε τον Alexander Bublik με 6-4, 7-6 (4).

Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος στην καριέρα του, 1ος στη χρονιά και 4ος σε 250άρι. Μετά απ' αυτή την εβδομάδα θα διατηρηθεί στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 26χρονος Bonzi, ο οποίος διανύει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, έπαιξε στον 2ο τελικό της καριέρας του, λιγότερο από 2 μήνες μετά την παρουσία του στον τελικό του Pune της Ινδίας. Θα κερδίσει 15 θέσεις αύριο ο Γάλλος και θα βρεθεί στο Νο.45 του κόσμου, μόλις 3 χαμηλότερα από το career high του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots