ATP
Με το δεξί στο Ντουμπάι ο Κοκκινάκης (vids)

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © Bahrain Ministry of the Interior
tn team Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 - 15:24

Αφού έσωσε 4 set points στο 2ο σετ, ο Θανάσης Κοκκινάκης κατάφερε να κερδίσει με straight sets τον Quentin Halys και να προκριθεί στους "16" καλύτερους του Dubai Tennis Championships.

Πολύ καλό αγώνα έκανε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος επικράτησε του Quentin Halys με 6-4, 7-6 (9), σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες παιχνιδιού.

Ο Κοκκινάκης τελείωσε το παιχνίδι με 16 άσσους, ενώ κέρδισε τους 43 από τους 58 πόντους στα πρώτα του σερβίς, τους 14 από τους 24 στα δεύτερα και δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του, σώζοντας και τα 3 break points που αντιμετώπισε.

Μόλις ένα break σημειώθηκε σε ολόκληρο το ματς και το έκανε ο Κοκκινάκης σχετικά νωρίς, για να περάσει μπροστά με 4-2 στο 1ο σετ. Διατήρησε τον έλεγχο ως το τέλος και αφού έχασε 3 set points για να κάνει διπλό break στο 9ο game, έκλεισε τελικά το σετ στο επόμενο game με ένα love service game.

Στο 2ο σετ ο Halys ανέβηκε πολύ από το σερβίς και δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του. Είχε μάλιστα τη μεγάλη ευκαιρία για να στείλει το ματς σε 3ο σετ ο Γάλλος, αλλά ο Κοκκινάκης επέστρεψε από το 4-5, 0-40 και έσβησε τριπλό set point, για να ισοφαρίσει σε 5-5. Αργότερα στο tie-break έσωσε ένα ακόμα set point, αλλά εκείνος ήταν που ήταν μπροστά την περισσότερη ώρα και έχασε τις ευκαιρίες για να το κερδίσει. Τελικά τα κατάφερε στο 5ο του match point, για να κάνει το 11-9.

Στον 2ο γύρο της δυνατής διοργάνωσης του Ντουμπάι, ο Κοκκινάκης θα αντιμετωπίσει είτε τον Borna Coric, Νο.8 στο ταμπλό, είτε τον Daniel Evans.

Στον 2ο γύρο προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση ο Alejandro Davidovich Fokina, που συνέτριψε τον Malek Jaziri με 6-2, 6-0, στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας του 39χρονου Τυνήσιου. Ο Davidovich Fokina θα περιμένει την αναμέτρηση του Andrey Rublev με τον Filip Krajinovic, για να μάθει τον επόμενό του αντίπαλο.

Ο Lorenzo Sonego κέρδισε με τη σειρά του τον Marc-Andrea Huesler με 7-5, 6-3, ενώ στους "16" προκρίθηκε και ο Tallon Griekspoor, που νίκησε τον Constant Lestienne με 6-4, 3-6, 6-2 και θα περιμένει τον αγώνα του Novak Djokovic με τον Tomas Machac.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots