ATP
"Επιβίωσε" ο Zverev, καθαρά ο Rublev (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Paul Zimmer / ITF
tn team Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 - 21:14

O Alexander Zverev επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Jiri Lehecka στη δύσκολη πρεμιέρα του στο Ντουμπάι, για να προκριθεί στους "16" καλύτερους του Dubai Tennis Championships. Με νίκη ξεκίνησε την προσπάθειά του και ο περσινός πρωταθλητής, Andrey Rublev.

O Zverev δεν είχε καθόλου εύκολο απόγευμα στο Ντουμπάι, αλλά πήρε τη νίκη επί του Lehecka με 4-6, 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships.

Ο Zverev δέχτηκε πολύ νωρίς break και έμεινε πίσω με 0-2, ενώ δεν κατάφερε να επανέλθει στο 1ο σετ. Στο 2ο σετ κινδύνεψε άμεσα, αλλά έμεινε στο ύψος του στο 2-2, 15-40, σώζοντας το διπλό break point και κρατώντας το σερβίς του για το 3-2. Στο αμέσως επόμενο game έκανε το πρώτο του break στο ματς και πέρασε μπροστά με 4-2, για να διατηρήσει τον έλεγχο και να κερδίσει το σετ στο 9ο game.

Και στο αποφασιστικό σετ ο Zverev προηγήθηκε με 4-2, αλλά ο Lehecka απάντησε προσωρινά και τον ισοφάρισε σε 4-4. Ο Γερμανός ανταποκρίθηκε με νέο break σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, για να ανακτήσει το πάνω χέρι κάνοντας το 5-4. Με love service game αυτή τη φορά ο Zverev δεν προβληματίστηκε στο σερβίς του και ολοκλήρωσε τον αγώνα, έπειτα από 2 ώρες και 5 λεπτά.

Ο Zverev θα αγωνιστεί ξανά την Τετάρτη για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Emil Ruusuvuori και Christopher O'Connell.

Στον 2ο γύρο μπήκε και ο υπερασπιστής του τίτλου, Andrey Rublev, που ξεπέρασε το εμπόδιο του Filip Krajinovic με 7-5, 6-2, σε ένα παιχνίδι που κέρδισε τα 11 από τα 13 τελευταία games.

Επόμενος αντίπαλος για τον Rublev θα είναι ο Alejandro Davidovich Fokina, που νωρίτερα σήμερα συνέτριψε τον Malek Jaziri με 6-2, 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots