ATP
Νικητής μετά από 3 ώρες ο Auger-Aliassime (vid)

 
Νικητής μετά από 3 ώρες ο Auger-Aliassime (vid)
© @qatartennis
tn team Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 - 15:27

3 ώρες μάχης χρειάστηκε ο Felix Auger-Aliassime, για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο Ντουμπάι. Στον 2ο γύρο πέρασε και ο Borna Coric, εκτός έμεινε ο Karen Khachanov.

Ο Auger-Aliassime χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Maxime Cressy, τον οποίο τελικά κατάφερε να κερδίσει με 7-6 (4), 3-6, 6-3, για να πάρει μια δύσκολη πρόκριση για τους "16" καλύτερους του Dubai Tennis Championships.

O 22χρονος Καναδός, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.9 στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε 8 break points στο εναρκτήριο σετ, τα 3 από αυτά ήταν και set points στο υπέρ του 6-5, αλλά δεν κατάφερε να "σπάσει" το σερβίς του Αμερικανού. Απέφυγε ωστόσο τα χειρότερα, αφού κατάφερε να πάρει το σετ στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-4.

Παρόλα αυτά μπήκε σε περιπέτειες, αφού έχασε την τριπλή ευκαιρία να κάνει πρώτος το break στο 2ο σετ, όταν ήταν μπροστά με 2-2, 0-40. Ο Cressy επέστρεψε στο game, κράτησε το σερβίς του και λίγα λεπτά μετά έκανε και το πρώτο break της αναμέτρησης, για να προηγηθεί με 5-3 και να σερβίρει με επιτυχία για το 6-3.

Τελικά το break ήρθε για τον Auger-Aliassime στο 4ο game του 3ου σετ, όπου προηγήθηκε με 3-1. Έκτοτε φρόντισε να μην απειληθεί ξανά στο σερβίς του από τον Αμερικανό και να ολοκληρώσει τη νίκη του με τη συμπλήρωση τριών ωρών αγώνα, στο 9ο game.

Στον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships, o Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει τον Lorenzo Sonego, που είχε κερδίσει χθες τον Marc-Andrea Huesler με 7-5, 6-3.

Στον 2ο γύρο προκρίθηκε και ο Botic Van De Zandschulp, που κέρδισε τα 9 από τα 11 τελευταία games της αναμέτρησής του με τον Karen Khachanov και τον κέρδισε με 7-5, 6-2, για να αφήσει εκτός συνέχειας το Νο.6 του ταμπλό. Στη συνέχεια ο Ολλανδός θα αντιμετωπίσει τον Mikael Ymer, που απέκλεισε τον Francesco Passaro με 6-2, 6-3.

Στους "16" μπήκε και ο Borna Coric, που έμεινε μόνο 22 λεπτά στο court, αφού ο αντίπαλός του, Daniel Evans, εγκατέλειψε με πρόβλημα στον αστράγαλο μετά από 4 games στο 1ο σετ και το σκορ στο 2-2.

Ο Coric θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Θανάση Κοκκινάκη, που είχε αποκλείσει χθες τον Quentin Halys με 6-4, 7-6 (9). Τέλος, ο προερχόμενος από τα προκριματικά, Christopher O'Connell, νίκησε τον Emil Ruusuvuori με 7-5, 6-4 και θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Alexander Zverev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots