ATP
Κράτησε το σερί του ο Hurkacz (vid)

 
Κράτησε το σερί του ο Hurkacz (vid)
tn team Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 - 22:48

O Hubert Hurkacz επέστρεψε από σετ πίσω και βρέθηκε 2 πόντους μακριά από τον αποκλεισμό, στο τέλος όμως κέρδισε τον Alexander Shevchenko και έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο του σερί.

Ο Hurkacz, ο οποίος προέρχεται από την κατάκτηση του τίτλου στο 250άρι της Μασσαλίας, είχε μια μεγάλη πρόκληση στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι, συνέχισε όμως το νικηφόρο του σερί, επικρατώντας του lucky loser Shevchenko με 3-6, 6-3, 7-6 (7).

Ο Πολωνός, Νο.5 στο ταμπλό, έχασε 7 break points στο 1ο σετ και υπέστη break στη μοναδική ευκαιρία του Shevchenko, που μάλιστα είχε επιστρέψει και από το 2-2, 0-40. Ο Ρώσος προηγήθηκε έτσι με 4-2 και έμεινε μπροστά ως το τέλος, κερδίζοντας το σετ με 6-3.

Αφού έχασε μ' αυτόν τον τρόπο το 1ο σετ, ο Hurkacz βρέθηκε κοντά στον αποκλεισμό στα μέσα του 2ου σετ, όταν απειλήθηκε το σερβίς του στο 2-2, 15-40. Βγήκε από τη δύσκολη θέση ο Πολωνός, για να κάνει λίγο μετά το μοναδικό break του σετ και να το κατακτήσει με 6-3.

Στο 3ο σετ ο Hurkacz έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 4-2 και με 5-3, ο Shevchenko όμως απάντησε στο 10ο game και ισοφάρισε σε 5-5. Στο tie-break ο Πολωνός έχασε ξανά ένα προβάδισμα με 3-0 και 2 match points, αλλά είχε και 3η ευκαιρία, την οποία αξιοποίησε για να επικρατήσει με 9-7.

Ο Hurkacz πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships και αύριο θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Pavel Kotov, για μια θέση στους "8".

Ο Kotov πήρε μια μεγάλη νίκη στον 1ο γύρο επί του Alexei Popyrin με 6-3, 5-7, 7-6 (3) και ο νικητής του αγώνα του με τον Hurkacz, είναι πολύ πιθανό να παίξει στα προημιτελικά με τον Novak Djokovic, ο οποίος θα πρέπει βεβαίως με τη σειρά του να ξεπεράσει το εμπόδιο του Tallon Griekspoor.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots