ATP
Έσωσε 5 συνεχόμενα m.p. o Rublev! (vids)

 
Έσωσε 5 συνεχόμενα m.p. o Rublev! (vids)
tn team Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 - 15:25

O Andrey Rublev βρέθηκε στο καναβάτσο αλλά κατάφερε να σηκωθεί και να πάρει μια απίστευτη νίκη εις βάρος του Alejandro Davidovich Fokina, που είχε πενταπλό match point στο 2ο σετ!

Μια απίθανη ανατροπή πραγματοποίησε ο Andrey Rublev, ο οποίος επικράτησε του Alejandro Davidovich Fokina με 1-6, 7-6 (6), 7-6 (3) και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Dubai Tennis Championships.

O Rublev, ο οποίος υπερασπίζεται τον τίτλο του στο Ντουμπάι, κέρδισε μόλις ένα game σε ολόκληρο το 1ο σετ, ενώ στο 2ο σετ, παρότι ανέβασε το επίπεδό του και σέρβιρε πολύ καλύτερα, βρέθηκε στο καναβάτσο στο tie-break, όπου ήταν πίσω με 1-6!

Κατάφερε να μείνει "ζωντανός", σβήνοντας και τα 5 match points του Ισπανού και κερδίζοντας συνολικά 7 πόντους στη σειρά, για να πάρει το tie-break με 8-6.

Το αποφασιστικό σετ πήγε επίσης στο tie-break, με τον Rublev να μην απειλείται στο σερβίς του και να χάνει τις 2 ευκαιρίες που είχε για break. Αυτή τη φορά ο Ρώσος είχε από την αρχή τον έλεγχο και προηγήθηκε εκείνος με 6-1, για να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 3ο του match point, έπειτα από 2 ώρες και 25 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Rublev θα συνεχίσει αύριο την προσπάθεια που κάνει για υπεράσπιση του τίτλου του, αντιμετωπίζοντας για τα προημιτελικά τον Botic Van De Zandschulp. Ο Ολλανδός επέστρεψε από το 3-6, 0-2, για να κερδίσει τον Mikael Ymer με 3-6, 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots