ATP
"Ζωντανή" η υπεράσπιση για τον Rublev (vid)

 
"Ζωντανή" η υπεράσπιση για τον Rublev (vid)
tn team Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 - 17:32

O Andrey Rublev ξεπέρασε και το εμπόδιο του Botic Van De Zandschulp, για να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλου του στο Ντουμπάι. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev, τον οποίο δεν έχει κερδίσει ποτέ στην καριέρα του.

Ο Rublev έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και επιβλήθηκε του Van De Zandschulp με 6-3, 7-6 (3) σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες, για να μπει στα ημιτελικά του Dubai Tennis Championships.

Ο υπερασπιστής του τίτλου ήταν αισθητά καλύτερος και στα δυο σετ. Στο 1ο σετ προηγήθηκε με 0-3, 0-40, αγγίζοντας το διπλό break. O Van De Zandschulp κατάφερε να μειώσει σε 1-3 και να διατηρήσει τη διαφορά στο ένα break, ενώ είχε και την ευκαιρία του να επιστρέψει, αλλά ο Rublev ξεπέρασε το δύσκολο 7o game, για να επιστρέψει από το 15-40 και να κρατήσει το σερβίς του κάνοντας το 5-2. Ο Ρώσος είχε 2 set points για το 6-2 στη συνέχεια, όμως τελικά έκλεισε το σετ στο δικό του σερβίς, στο 9ο game, για το 6-3.

Και το 2ο σετ φάνηκε ελεγχόμενο για τον Rublev, που έκανε νωρίς το break για το 3-1 και διατηρήθηκε μπροστά μέχρι το 5-3. Είχε 3 χαμένα match points στο σερβίς του Van De Zandschulp στο 9ο game, με τον Ολλανδό να τα σβήνει και να μειώνει σε 5-4. Στο αμέσως επόμενο game κατάφερε να κάνει και το break back, για να ισοφαρίσει σε 5-5.

Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, ο Rublev έδειξε χαρακτήρα και έκανε ένα άψογο tie-break, στο οποίο δεν είχε ούτε ένα λάθος. Με δυο σερί mini-breaks και 5 κερδισμένους πόντους στη σειρά, ο Ρώσος έφτασε στο 7-3 και τελικά "σφράγισε" στα δυο σετ τη νίκη του, έπειτα από 1 ώρα και 52 λεπτά παιχνιδιού.

Στον αυριανό ημιτελικό, ο Rublev θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev, που νωρίτερα κέρδισε τον Lorenzo Sonego με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό για το 2023.

Σε 5 αναμετρήσεις μέχρι στιγμής στο tour, o Rublev δεν έχει κερδίσει καμία φορά τον Zverev. Από την προηγούμενη τους αναμέτρηση πάντως πέρασε καιρός και σίγουρα αύριο θα είναι μια καλή ευκαιρία για τον Rublev, που στην τελευταία τους συνάντηση είχε πετύχει έναν πολύ φορμαρισμένο Zverev και είχε ηττηθεί με 6-2, 6-3 στον τελικό του Cincinnati Masters το 2021.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots