ATP
Nadal: "Είχα μεγάλη ρήξη στην Αυστραλία - στόχος το Roland Garros"

 
Nadal: "Είχα μεγάλη ρήξη στην Αυστραλία - στόχος το Roland Garros"
© Philippe Montigny/FFT
tn team Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 - 11:05

Με αφορμή μια δημόσια εμφάνισή του, ο Rafael Nadal μίλησε για τη δυσκολία του τραυματισμού του και την αργή ανάρρωσή του, αλλά και τα μελλοντικά του πλάνα.

Μόλις δυο μέρες μετά την απόσυρσή του από τα δυο Masters του Μαρτίου σε Indian Wells και Μαϊάμι, ο Rafael Nadal βρέθηκε στο Santiago Bernabeu και παρακολούθησε τον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα. Ο τηλεοπτικός φακός βεβαίως τον εντόπισε και κατάφερε να του αποσπάσει και μερικές δηλώσεις, αποκαλύπτοντας ορισμένα πράγματα για τον τραυματισμό του και την εξέλιξή του. 

"Αναρρώνω σιγά-σιγά και το βλέπω εβδομάδα με την εβδομάδα. Κάνω εξετάσεις και βλέπω πως εξελίσσεται ο τραυματισμός. Δεν έχω μιλήσει πολύ για το τι συνέβη στην Αυστραλία, αλλά στην Αυστραλία είχα μια μεγάλη ρήξη. Αναρρώνει πιο αργά απ' ότι θα θέλαμε, όμως δεν έχω άλλη επιλογή, πρέπει απλά να δείξω υπομονή. Δεν είμαι πια 20 χρονών, αλλά κάνω το καλύτερο που μπορώ. Κάθε μέρα είμαι στην ακαδημία και δουλεύω, κάνω προπονήσεις και γυμναστική, περνάω και 15-20 λεπτά στο γήπεδο, για να μην χαλαρώσουν τα χέρια μου."

Θυμίζουμε πως ο Rafa είχε διαγνωστεί με θλάση δεύτερου βαθμού στον λαγονοψοΐτη μυ του αριστερού του ποδιού μετά τον αγώνα του στο Australian Open με τον Mackenzie McDonald. Παρότι αρχικά η ανάρρωσή του είχε εκτιμηθεί στις 6-8 εβδομάδες, απ' ότι φαίνεται θα χρειαστεί λίγο καιρό ακόμα.

Όπως είπε, δεν γνωρίζει αν θα είναι έτοιμος για να παίξει στο Monte-Carlo ή αργότερα, αλλά ο μεγάλος στόχος παραμένει να βρεθεί στην καλύτερή του κατάσταση μέχρι το Roland Garros.

"Δεν ξέρω αν θα είμαι έτοιμος για το Monte-Carlo, τη Βαρκελώνη ή τη Μαδρίτη, όταν νιώσω ότι είμαι έτοιμος θα επιστρέψω. Ο μεγάλος μου στόχος πάντως είναι το Roland Garros."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots