ATP
Ο Κοκκινάκης απέκλεισε τον Lehecka στο Φοίνιξ (vid)

 
Ο Κοκκινάκης απέκλεισε τον Lehecka στο Φοίνιξ (vid)
© Mary Grace Grabill
tn team Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 - 15:03

Με μια πολύ καλή νίκη ξεκίνησε τις υποχρέωσεις του στο δυνατό Challenger του Φοίνιξ ο Θανάσης Κοκκινάκης, που έβγαλε εκτός το Νο.5 του ταμπλό, Jiri Lehecka. Αποκλείστηκε ο Diego Schwartzman.

Ο Κοκκινάκης επικράτησε του Lehecka με 7-6 (5), 6-4 και προκρίθηκε στους "16" καλύτερους του Arizona Tennis Classic.

Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός, Νο.94 στον κόσμο, επέστρεψε από το 3-5 στο 1ο σετ, σώζοντας και ένα set point, για να το στείλει στο tie-break. Εκεί προηγήθηκε με 5-1 και με 6-3, αξιοποιωντας το 3ο του set point, για να το πάρει με 7-5.

Μετά την κατάκτηση του 1ου σετ, ο Κοκκινάκης άνοιξε με break το 2ο σετ, για να προηγηθεί με 2-0. Διατήρησε τον έλεγχο έως το τέλος, καθώς δεν επέτρεψε στον Τσέχο, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.47 στον κόσμο, να φτάσει σε break point.

Στον 2ο γύρο του Challenger της Αριζόνα, ο Κοκκινάκης θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Jan-Lennard Struff και Pavel Kotov, που αμφότεροι ξεκίνησαν από τα προκριματικά τις πορείες τους.

Στο δυνατό Challenger του Φοίνιξ, αγωνίζονται 5 παίκτες από το Top 50 και οι περισσότεροι του κυρίως ταμπλό είναι στο Top 100.

Ο Nuno Borges πέτυχε μεγάλη νίκη εις βάρος του Νο.2 του ταμπλό, Diego Schwartzman, με 7-5, 6-3. Ο Alexander Bublik, που βρίσκεται στο Νο.4 του ταμπλό, κέρδισε τον Denis Kudla με 7-6 (9), 4-6, 6-2.

Ο Marc-Andrea Huesler απέκλεισε τον Filip Krajinovic με εγκατάλειψη (7-6, 2-0), ενώ ο Quentin Halys κέρδισε τον συμπατριώτη του Gregoire Barrere με 6-3, 6-1. Τέλος, ο Alexei Popyrin απέκλεισε τον Oscar Otte, με 6-4, 6-3.

Απόψε θα κάνει την πρεμιέρα του ο Matteo Berrettini, Νο.1 στο ταμπλό, που θα αντιμετωπίσει τον Ilya Ivashka, καθώς και οι Richard Gasquet, Gael Monfils, Mikael Ymer και Emil Ruusuvuori.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots