ATP
"Άχαστος" Medvedev στον τελικό του Indian Wells (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 - 0:22

Τη 19η διαδοχική νίκη του στο tour πανηγύρισε ο Daniil Medvedev, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αρκετά μέχρι να κλείσει το ματς με τον Frances Tiafoe, το έκανε όμως στο 8ο match point του και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Indian Wells.

Μπορεί να μην του αρέσει καθόλου η αργή επιφάνεια του Indian Wells και να παραπονιέται συνεχώς γι' αυτό, ο Daniil Medvedev όμως συνεχίζει να παίζει με την ψυχολογία στα ύψη και να μένει... "άχαστος".

Αν και δυσκολεύτηκε λίγο στο τέλος, ο 27χρονος Ρώσος, ο οποίος θα επιστρέψει στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα, επιβλήθηκε του Frances Tiafoe με 7-5, 7-6 (4) και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Indian Wells Masters.

Αυτή ήταν η 19η διαδοχική νίκη για τον Medvedev, που θα διεκδικήσει αύριο τον 4ο συνεχόμενο τίτλο του, μετά από το Ρότερνταμ, την Ντόχα και το Ντουμπάι.

Ο Medvedev δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του στο 1ο σετ και παρότι έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει break στο 5ο game, όταν ο Tiafoe επέστρεψε από το 2-2, 0-40 και κράτησε το σερβίς του, δεν πτοήθηκε και τελικά έκανε το break στο 11ο game, για να πάρει το προβάδισμα με 6-5.

Με love service game ολοκλήρωσε το σετ ο Ρώσος, που έκανε και δεύτερο διαδοχικό break, στο ξεκίνημα του 2ου σετ. Μέχρι το 5-3 φαινόταν να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση ο Medvedev, που έχασε όμως 3 match points στο 9ο game και στο επόμενο υπέστη για 1η φορά break στο ματς, με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί σε 5-5.

Παρότι ανέκτησε το πλεονέκτημά του και κέρδισε 7 πόντους στη σειρά, φτάνοντας στο 6-5, 40-0, ο Medvedev δεν κατάφερε να κλείσει το ματς ούτε σ' αυτό το game, με τον Tiafoe να κάνει μια τρομερή προσπάθεια και να σβήνει 4 match points στο σερβίς του αντιπάλου του, για να κάνει ξανά το break και να στείλει το σετ στο tie-break.

Παρά τις χαμένες ευκαιρίες του, ο Medvedev διατήρησε την ψυχραιμία του στο tie-break, όπου είχε ένα τρομερό ξεκίνημα για το 5-1 και τελικά επικράτησε με 7-4, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση σε 1 ώρα και 46 λεπτά.

Αυτός θα είναι ο 7ος τελικός σε Masters διοργάνωση για τον Medvedev, που θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του σε ένα 1000άρι (4-2). Συνολικά θα παίξει για 31η φορά σε τελικό και θα διεκδικήσει τον 19ο τίτλο του (18-12).

Ο τελευταίος του αντίπαλος στο τουρνουά της Καλιφόρνιας θα προκύψει από τον άλλον ημιτελικό, μεταξύ του Carlos Alcaraz και του Jannik Sinner.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots