ATP
Έσωσε 3 m.p. o Κοκκινάκης (vid)

 
Έσωσε 3 m.p. o Κοκκινάκης (vid)
© BNP Paribas Open
tn team Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 - 11:16

Ο Θανάσης Κοκκινάκης επέστρεψε από σετ πίσω, από break πίσω στο 3ο σετ και έσβησε 3 match points στο αποφασιστικό tie-break, για να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη επί του Zizou Bergs και να προκριθεί στον 2ο γύρο του Miami Open. Εκτός συνέχειας ο Dominic Thiem.

Μετά από 2 ώρες και 29 λεπτά μάχης, ο Θανάσης Κοκκινάκης κατάφερε να επικρατήσει του Zizou Bergs με 4-6, 6-3, 7-6 (7) και να πάρει την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Miami Open.

Ο Κοκκινάκης θυμίζουμε πως ξεκίνησε την προσπάθειά του από το ταμπλό των προκριματικών, όπου ηττήθηκε στον τελευταίο γύρο από τον Benoit Paire, μπήκε όμως στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser.

Tα ξημερώματα της Παρασκευής δεν κατάφερε μόνο να επιστρέψει από το χαμένο 1ο σετ, αλλά και από break στο 3ο σετ, στο οποίο έχανε με 2-4. Ισοφάρισε άμεσα σε 4-4 και αργότερα έστειλε το σετ στο tie-break, όπου ανέτρεψε το 1-4 και το 4-6, για να σβήσει συνολικά 3 match points του Βέλγου. Ο ίδιος χρειάστηκε μόλις ένα match point για να "κλειδώσει" τη μεγάλη πρόκριση, κατακτώντας το tie-break με 9-7.

Μια πολύ δύσκολη αποστολή περιμένει το Σάββατο τον Κοκκινάκη, που θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του Μαϊάμι τον Hubert Hurkacz, Νο.8 στο ταμπλό.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έγιναν την ίδια μέρα, ο Lorenzo Sonego έβαλε τέλος σε ένα σερί 6 διαδοχικών ηττών και κέρδισε τον Dominic Thiem με 7-6 (7), 6-2, για να τον αφήσει εκτός σε ακόμα ένα τουρνουά από πολύ νωρίς.

Ο Richard Gasquet κέρδισε τον Christopher O'Connell με 6-4, 3-6, 6-1 και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά, ενώ ο Roberto Carballes Baena κέρδιζε τον Bernabe Zapata Miralles με 6-0, 3-0 όταν ο τελευταίος εγκατέλειψε, κι έτσι θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Daniil Medvedev. Τέλος, ο Jiri Lehecka έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και νίκησε τον Federico Coria με 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots