ATP
Έσωσε 5 m.p. σε ΕΠΙΚΟ ματς ο Hurkacz (vids)

 
Έσωσε 5 m.p. σε ΕΠΙΚΟ ματς ο Hurkacz (vids)
© Corinne Dubreuil/Open 13
tn team Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 - 4:33

O Hubert Hurkacz έσβησε 5 match points και κέρδισε τον Θανάση Κοκκινάκη σε ένα συγκλονιστικό ματς στο Μαϊάμι, που χρειάστηκε 3 ώρες και 31 λεπτά για να ολοκληρωθεί!

Για 3,5 ώρες μονομάχησαν στο Grandstand του Hard Rock Stadium οι Θανάσης Κοκκινάκης και Hubert Hurkacz, με τον Πολωνό να πανηγυρίζει τελευταίος, παίρνοντας τη νίκη με 6-7 (10), 7-6 (7), 7-6 (6).

Ήταν ένα απίστευτο ματς και δίχως αμφιβολία αμφότεροι οι δυο παίκτες άξιζαν τη νίκη. Στο 1ο σετ, στο οποίο δεν είχαμε κανένα break point, o Hurkacz έχασε 6 ευκαιρίες για να πάρει το σετ στο tie-break, σε αντίθεση με τον Κοκκινάκη που αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία του και έκλεισε το tie-break με 12-10.

Ο Hurkacz στη συνέχεια προηγήθηκε με 4-2 και με 5-3 στο 2ο σετ, ισοφαρίστηκε όμως από τον Κοκκινάκη στο 10ο game και χρειάστηκε να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά στο 5-6. Έστειλε το σετ στο tie-break o Πολωνός, εκεί όμως ήρθε αντιμέτωπος με διπλό match point, στο 4-6.

Κατάφερε να σβήσει 3 match points συνολικά ο Hurkacz, για να αξιοποιήσει την πρώτη δική του ευκαιρία σ' αυτό το tie-break και να το κατακτήσει με 9-7, στέλνοντας το ματς σε 3ο σετ.

Στο 3ο σετ δεν υπήρξε break, με τον Hurkacz να χάνει 4 break points, σε αντίθεση με τον Κοκκινάκη που δεν είχε ευκαιρίες για break σ' αυτό το σετ.

Για ακόμα μια φορά στο tie-break έλυσαν τις διαφορές τους οι δυο μονομάχοι και ο Κοκκινάκης έφτασε σε διπλό match point στο 6-4, 70 λεπτά μετά από το πρώτο του match point στο παιχνίδι.

Ούτε τότε όμως κατάφερε να κλείσει το ματς ο Ελληνοαυστραλός, με τον Hurkacz να βγάζει μια τρομερή επιστροφή winner με το backhand στο 4ο match point του Κοκκινάκη συνολικά, μειώνοντας σε 6-5.

Ακολούθησαν δυο αναπάντητα σερβίς από τον Πολωνό, που έφτασε για 1η φορά σε match point και το αξιοποίησε, οδηγώντας τον Κοκκινάκη σε λάθος, για να πάρει το tie-break με 8-6 και να "κλειδώσει" τη σπουδαία πρόκριση 3 ώρες και 31 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς του.

Δεν θα μπορούσε να είχε πιο δύσκολη πρεμιέρα στο τουρνουά ο Hurkacz, που ήταν πρωταθλητής στο Μαϊάμι το 2021 και ημιφιναλίστ το 2022.

Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Adrian Mannarino και Ben Shelton.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots