ATP
Απέκλεισε τον Auger-Aliassime o Cerundolo (vid)

 
Francisco Cerundolo
Francisco Cerundolo © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 - 0:19

O Francisco Cerundolo άφησε εκτός 16άδας στο Μαϊάμι τον Felix Auger-Aliassime, πετυχαίνοντας την 3η νίκη του απέναντι σε Top 10 παίκτη.

Ο Cerundolo, ο οποίος είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά στο Μαϊάμι πέρσι, επιβλήθηκε του Auger-Aliassime με 6-2, 7-5 και προκρίθηκε στους "16" του Miami Open, βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο Hard Rock Stadium σε 8-1 νίκες.

Επιπλέον πανηγύρισ ετην 3η νίκη του απέναντι σε παίκτη από την πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης, με τις πρώτες 2 νίκες του να ήταν το 2022, απέναντι στους Casper Ruud και Andrey Rublev. Και οι δυο ήταν σε χωμάτινα τουρνουά, συνεπώς ήταν η σημαντικότερη νίκη του βάσει αντιπάλου σε hardcourt.

Ο 24χρονος Αργεντινός, Νο.31 στην παγκόσμια κατάταξη, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και "έσπασε" το σερβίς του Καναδού στο 1ο (1-0) και στο 5ο game (4-1), για να "ξεφύγει" πολύ γρήγορα με 5-1 και να κλείσει το 1ο σετ στο 8ο game.

Στο 2ο σετ έκανε ξανά πρώτος το break και προηγήθηκε με 4-2. Ο Auger-Aliassime προσπάθησε να αντιδράσει και κέρδισε τα 3 επόμενα games, για να περάσει εκείνος μπροστά με 5-4, ενώ είχε τη μεγάλη ευκαιρία του να πάρει το σετ στο 10ο game, όταν έφτασε στο 4-5, 0-30, στο σερβίς του Αργεντινού.

Έμεινε ψύχραιμος ο Cerundolo, που γύρισε αυτό το game και έφερε ξανά το momentum στο δικό του μέρος, για να κάνει και το break στο επόμενο game, ανακτώντας το πάνω χέρι. Στο 12ο game ο Αργεντινός χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά, έσβησε όμως το break point που αντιμετώπισε και στο 3ο του match point "κλείδωσε" τη μεγάλη νίκη, έπειτα από 1 ώρα και 43 λεπτά στο court.

Στον 4ο γύρο του Miami Open, o Cerundolo θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Frances Tiafoe και Lorenzo Sonego.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots