ATP
Ο Khachanov άφησε εκτός 8άδας τον Στέφανο (vids)

 
Ο Khachanov άφησε εκτός 8άδας τον Στέφανο (vids)
© Miami Open
tennisnews team Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 - 0:23

Για 1η φορά στην καριέρα του, στην 7η τους συνάντηση, ο Karen Khachanov κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά και άφησε τον Έλληνα τενίστα εκτός προημιτελικών στο Miami Open.

Δεν είχε εύκολο απόγευμα ο Τσιτσιπάς στο Μαϊάμι, ο οποίος δεν έχει επανέλθει ακόμα πλήρως μετά τον τραυματισμό του στον ώμο, παρότι ήταν ξεκάθαρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι στο Indian Wells αυτή την εβδομάδα.

Δεν ήταν όμως στο 100% του και ο Khachanov έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς, για να κερδίσει τον Έλληνα πρωταθλητή με 7-6 (4), 6-4, έπειτα από 1 ώρα και 32 λεπτά παιχνιδιού, στο Grandstand του Hard Rock Stadium.

 

Ο Khachanov, ο οποίος είχε ηττηθεί και στις 6 προηγούμενες αναμετρήσεις του με τον Τσιτσιπά στο tour, κατάφερε να σβήσει τα 2 break points που αντιμετώπισε στο 3-3, 15-40 στο 1ο σετ, που ήταν και τα πρώτα break points που είχε κάποιος παίκτης στο ματς.

 

Απέφυγε έτσι να μείνει πίσω με break και το 1ο σετ πήγε στο tie-break, όπου ο Στέφανος ήταν εκείνος που δεν μπόρεσε να αποφύγει τα λάθη στις κρίσιμες στιγμές, λάθη που εκμεταλλεύτηκε ο Ρώσος, για να επικρατήσει με 7-4.

 

Λίγα λεπτά αργότερα ο ημιφιναλίστ του Australian Open πήρε και το break, το μοναδικό που είχαμε στο ματς, για να προηγηθεί με 3-2 στο 2ο σετ.

 

Έκανε ένα αψεγάδιαστο σετ από τη γραμμή του σερβίς ο Khachanov, που δεν κινδύνεψε με break point, ενώ μετά το break έχασε μόλις έναν πόντο σε 3 service games, για να "κλειδώσει" τη νίκη του με ένα love service game στο 10ο game για το 6-4.

 

Με τη μεγάλη αυτή νίκη ο Khachanov θα έχει και μια μεγάλη ευκαιρία για να συνεχίσει προς τον 2ο Masters τίτλο του, μετά τη νίκη του στο Παρίσι το 2018.

Στον 5ο προημιτελικό του σε ένα 1000άρι, 1ο στα τελευταία 3 χρόνια, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Lorenzo Sonego και Francisco Cerundolo.

Ο Τσιτσιπάς, μετά από τις σύντομες παρουσίες του σε Indian Wells και Μαϊάμι, όπου συνολικά πέτυχε μια νίκη σε 3 αναμετρήσεις, θα έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασία του για τη χωμάτινη σεζόν, με επόμενο προγραμματισμένο τουρνουά το Masters του Monte-Carlo, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλητής το 2021 και το 2022. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots