ATP
Στον θρόνο του Μαϊάμι ο Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Miami Open
tennisnews team Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 - 21:48

O Daniil Medvedev παρέμεινε αήττητος απέναντι στον Jannik Sinner και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Miami Open, κατακτώντας τον 4ο τίτλο του στα 5 τελευταία τουρνουά! 

Η σπουδαία σεζόν συνεχίζεται για τον Daniil Medvedev, που επιβλήθηκε στον τελικό του Miami Open του Jannik Sinner με 7-5, 6-3 και έγινε ο νέος πρωταθλητής στο Masters του Μαϊάμι.

1 ώρα και 35 λεπτά χρειάστηκε ο Medvedev, για να "καθαρίσει" άλλο ένα ματς με τον Sinner, τον οποίο πλέον έχει κερδίσει 6 φορές, σε ισάριθμες συναντήσεις τους στο tour (6-0)!

 

Ο 27χρονος Ρώσος ήταν καλύτερος και παρά το καλό ξεκίνημα του Sinner, που προηγήθηκε στο 1ο σετ του τελικού με break στο 3-2, κατάφερε να απαντήσει άμεσα και να ισοφαρίσει σε 3-3.

Στο 12ο game o Medvedev έκανε και δεύτερο break, για να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 1ο σετ και να το κατακτήσει με 7-5. 

 

Ο Medvedev είχε και 3ο συνεχόμενο αναπάντητο break, για να προηγηθεί με 2-0 στο 2ο σετ. O Sinner προσωρινά απάντησε και μείωσε σε 2-1, αλλά ο Ρώσος ανέκτησε άμεσα το πάνω χέρι και "ξέφυγε" με 4-1.

Μετά απ' αυτό δεν είχε κανένα πρόβλημα ο Medvedev, που δεν απειλήθηκε ξανά στο σερβίς του και τελικά "σφράγισε" τη νίκη στο 9ο game με ένα love service game.

 

Αυτή ήταν η 24η νίκη στις 25 τελευταίες αναμετρήσεις για τον Medvedev, που συνεχίζει την τρομερή του χρονιά κατακτώντας τον 4ο τίτλο του στο τελευταίο δίμηνο.

Ο Ρώσος είχε κατακτήσει το 500άρι του Ρότερνταμ - όπου κέρδισε τον Sinner στον τελικό, το 250άρι της Ντόχας και το 500άρι του Ντουμπάι, ενώ ήταν φιναλίστ στο Indian Wells πριν 2 εβδομάδες, όπου γνώρισε τη μοναδική του ήττα μετά την Αυστραλία, από τον Carlos Alcaraz.

Συνολικά έφτασε τους 5 τίτλους σε Masters 1000 τουρνουά (5-3), καθώς και τους 19 τίτλους καριέρας (19-13 σε τελικούς).

Τη Δευτέρα, θα κερδίσει μια ακόμα θέση και θα ανεβεί στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Sinner από την πλευρά του αγωνίστηκε για 2η φορά στην καριέρα του σε έναν τόσο μεγάλο τελικό, μετά το 2021 όταν ήταν και πάλι φιναλίστ στο Μαϊάμι. Θα χρειαστεί να περιμένει για τον 1ο του τίτλο σε Masters, ενώ συνολικά είχε την 3η του ήττα σε τελικό (7-3).

Αύριο, ο 21χρονος Ιταλός θα κερδίσει 2 θέσεις και θα επιστρέψει στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα στην 9η θέση και ισοφαρίζοντας το career high του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots